Новини
7 Жовтня 2019
911

Стартап Oyo має намір залучити $1,5 мільярда та отримати оцінку в $10 мільярдів

Засновник компанії Рітеш Агарвал також інвестує в свою компанію $700 мільйонів

Індійський стартап Oyo Hotels and Homes, що працює в готельному бізнесі, планує залучити $1,5 млрд в рамках нового раунду фінансування й отримати оцінку в розмірі $10 млрд, повідомляє TechCrunch.

Така оцінка робить Oyo одним із найцінніших стартапів в Індії після фінансової компанії Paytm і гіганта електронної комерції Flipkart, який продав контрольний пакет акцій Walmart в минулому році за $16 млрд.

Засновник компанії, 25-річний Рітеш Агарвал, вкладе $700 млн у нові акції Oyo, а решту суми внесуть інші діючі інвестори — Vision Fund японської SoftBank Group, а також фонди Lightspeed Venture Partners і Sequoia India.

Агарвал заснував Oyo у 2013 р. та перетворив його на другий з найдорожчих індійських стартапів після One97 Communications, материнської компанії системи цифрових платіжних послуг Paytm.

Компанія надає своїм клієнтам доступ до 1,2 млн номерів у 80 країнах світу, зокрема, 590 тис. — в Китаї. Раніше в цьому році компанія вийшла на ринок США і має 7,5 тис. номерів в 60 містах країни.

Як пише видання, в липні цього року Агарвал заявив про намір витратити $2 млрд на те, щоб збільшити свою частку в Oyo з 10% до 30%.

Він заснував компанію після того, як полишив навчання у коледжі та почав подорожувати по країні з невеликим бюджетом. Погані умови проживання в індійських готелях і гостьових будинках, а також відсутність єдиних стандартів для готельного сектора, надихнули Агарвал на створення онлайн-сервісу, який давав би мандрівникам можливість отримувати доступ до стандартного житла.

Oyoпрацює з власниками готелів, допомагаючи їм зробити поліпшення — від душових до меблів та постільної білизни, забезпечуючи їх стандартним набором різних аксесуарів і навчаючи співробітників.

У компанії працюють сотні людей, які оцінюють об’єкти нерухомості по 200 різним пунктам, від якості матраців і білизни до температури води.

Для включення в сервіс Oyo більшості готелів необхідно провести ремонт, який традиційно триває приблизно місяць. Після цього, Oyo отримує близько 25% від кожного бронювання номерів, вартість яких зазвичай становить від $25 до $85.

Нагадаємо, Oyo придбала компанію з обробки даних Danamica, що розташована в Копенгагені, з метою розширення свого бізнесу в Європі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram