Новини
17 Квітня 2021
1 133

Стартап Mootral створив екокорм для корів

Компанія також запустила програму вуглецевих кредитів для фермерів

Стартап Mootral виробляє корм з часнику та цитрусових для домашньої худоби, щоб скоротити викиди метану на 30%. Компанія запустила компенсаційну програму: сертифікований фермер, який використовує корм Mootral, може продавати квоти на емісії парникових газів (carbon emission trading) обсягом однієї тонни вуглекислого газу клієнтам, які хочуть компенсувати вироблені ними викиди, пише Bloomberg.

На тваринництво припадає близько 15% світових викидів парникових газів, в основному від корів, овець та інших жуйних тварин, які виділяють метан — газ, більш ніж у 80 разів шкідливіший, ніж CO2. Сільське господарство виходить на ринок торгівлі квотами на викиди вуглецю (carbon market) вартістю $320 млн, хоча попит поки залишається обмеженим.

Mootral, що базується у Швейцарії та Великій Британії, намагається змінити це за допомогою компенсацій під назвою CowCredits.

“Купівля у Mootral допоможе компаніям диверсифікувати свій набір вуглецевих рішень”, — зазначив глава компанії Томас Хафнер. За його словами, компенсації, засновані на посадці дерев, часто не виправдовують кліматичних обіцянок.

У Mootral є кілька проблем: важко отримати універсальні й точні дані про те, наскільки скорочується кількість метану користуючись харчовими добавками компанії. У Mootral заявляють, що розрахували економію вуглецю на фермі Brades Farm в англійському місті Ланкаширі, яка продає преміальне молоко кав’ярням. Компенсаційна програма перевірена некомерційною організацією Verra.

Викиди метану можуть варіюватися в залежності від породи корови та умов навколишнього середовища. Наступні два роки Mootral планує провести 40 досліджень в різних частинах світу з метою виміряти результати використання корму в певних місцях, щоб взяти на себе глобальну ініціативу і збільшити кількість CowCredits.

Mootral продала понад 300 CowCredits, зокрема, американським мережам кав’ярень і виробникові харчових добавок. У планах компанії — згенерувати від 20 тис. до 50 тис. кредитів на рік і залучити кошти для масштабування програми.

Стартап зосереджений на молочних фермах Великої Британії й тестує корм на фермах у США та Європі, щоб створити “екологічно чисту” яловичину.

Mootral не єдина компанія, яка продає корм, що дозволяє знизити забруднення навколишнього середовища. Nestle і Barry Callebaut у партнерстві з молочними фермерами США використовують кормові добавки, що скорочують викиди метану від великої рогатої худоби.

Fonterra, один із найбільших виробників молочної продукції у світі, уклав партнерську угоду з Royal DSM, щоб використовувати корм Bovaer у Новій Зеландії.

Оскільки використання більш екологічного корму повністю не усуває викиди метану, потрібні додаткові рішення, щоб зменшити вплив споживання м’яса на клімат. Перехід на рослинну дієту залишається найбільш ефективним рішенням, принаймні до тих пір, поки стартапи, що виробляють м’ясо з пробірки, не досягнуть масштабів масового споживання.

Раніше Investory News писали, що згідно доповіді Sainsbury’s, в якому розповідається, що й як ми можемо їсти через 150 років, їжа майбутнього може бути в формі пластирів, таблеток або вводитися через вени крапельно.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram