Новини
18 Жовтня 2019
829

Стартап із засновником-українцем, що створив соцмережу для сусідів, залучив $500 тисяч

Гроші підуть на маркетинг і розробку

Лондонський стартап Localhalo, що заснований британцем Джеймсом Рутледжем й українцем Андрієм Мар’їним, залучив близько $500 тис від ангельських інвесторів, повідомляє AIN.ua.

Зазначається, що команда працює над безкоштовною соціальною мережею для сусідів, у неї вже близько 5 тис. користувачів у двох районах Лондона.

Фішка проекту – у соцмережі можна знайомитися з тими, хто живе по сусідству, об’єднуватися в групи. “Так сусідам простіше досягати спільної мети, наприклад, щоб їх краще обслуговував місцевий “ЖЕК” або вони могли попереджати одне одного про крадіжки посилок або інших речей. Сусіди відразу ж надсилатимуть один одному фото підозрюваних і разом пильнуватимуть. Така собі “розподілена електронна бабулька” біля під’їзду”, – пояснює Андрій Мар’їн.

Наразі продукт компанії знаходиться на стадії preseed. Є перші користувачі, над розробкою працюють програмісти в Україні, Лондоні та Казахстані. “Але поки програма не приносить доходу. Залучені від ангелів гроші команда планує пустити на маркетинг і розробку”, – пише видання.

І додає, що минулого року команда також встигла взяти участь у програмі Y Combinator Startup School. У січні 2019 року підвищила перший раунд інвестицій та почала привертати користувачів в одному з районів Лондона, де розташований офіс стартапу.

У планах – також відкриття представництва в Україні. За словами Андрія Мар’їна, наразі у стартапу є домовленість з британською некомерційною мережею, що нараховує 2,8 млн користувачів, про те аби їх продукт використовували сусіди, що входять до складу цієї організації.

Нагадаємо, ще одна соціальна мережа Facebook також активно об’єднує своїх користувачів. Так, нещодавно сервіс онлайн-знайомств Dating став доступний користувачам із США, яким виповнилося 18 років, і що володіють акаунтом у соцмережі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram