Новини
10 Лютого 2020
1 430

Стартап Habitas залучив $20 мільйонів на будівництво готелів з допомогою 3D-принтера

Серед інвесторів: ексглава Uber Тревіс Каланік, співзасновник Tinder Джастін Матін та інші

Фото: vc.ru/Готель Habitas у місті Тулум (Мексика)

Стартап Habitas, який будує готелі з використанням 3D-друку залучив $20 млн від колишнього глави Uber Тревіса Каланіка, який інвестував у компанію через свій фонд 10100 Fund, повідомляє Financial Times.

Серед інших інвесторів – гендиректор онлайн-супермаркету Ocado Тім Штайнер, співзасновник Tinder Джастін Матін, індійський мільярдер Дів Турахія, венчурний капіталіст Шервін Пішевар та ще кілька ІТ-інвесторів.

Як розповів Олівер Ріплі, співзасновник Habitas, стартап займається друком конструкції для типових готельних номерів на 3D-принтері, потім доставляє їх на місце розміщення та збирає.

“Ми збираємо їх як Lego. Компанія може виробляти по 100 номерів на місяць, а повноцінний готель побудувати за шість-дев’ять місяців”, – зазначив він.

І додав, що до кінця 2020 року Habitas планує відкрити вісім готелів. “Один із них повинен відкритися у лютому в Намібії”, – розповів Олівер Ріплі. Загалом компанію цікавлять ринки в Азії та на Близькому Сході.

Окупити інвестиції в будівництво стартап має намір за два роки. “Це набагато швидше, ніж при будівництві більшості традиційних готелів”, – зазначив Ріплі. У майбутньому Habitas може зайнятися будівництвом соціального житла або продажем франшизи на відкриття своїх готелів.

Загалом компанія вже протестувала готелі з використанням 3D-друку у мексиканському місті Тулум, там номери коштують від $200 до $400. “Перебування в готелях можна порівняти з відпочинком у мережі курортів Club Med. Готелі Habitas орієнтовані на туристів-мілленіалів, для яких важливі враження”, – зазначив співзасновник Habitas.

Нагадаємо, минулого року група дослідників з Тель-Авівського університету надрукували 3D-серце, яке було сконструйовано з використанням власних клітин пацієнта та його біологічних матеріалів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram