Новини
9 Серпня 2019
541

Стартап Glow отримав $2,3 млн на платформу для заробітку на підкастах

Кошти підуть на розробку рішення для сервісу платних підписок

На фото: співзасновник і генеральний директор Glow Аміра Валліані та співзасновник і головний директор з продукту Браян Елісон

Новий стартап Glow залучив $2,3 млн початкового фінансування від Greycroft, Norwest Venture Partners, PSL Ventures, WndrCo і Revolution’s Rise of the Rest Seed Fund, а також індивідуальних інвесторів, зокрема Nas і Electronic Arts CTO Кена Моса, повідомляє TechCrunch.

За словами співзасновниці й генеральної директорки Аміри Валліані, стартап прагне допомогти підкастерам побудувати медіа-бізнес.

Вілліані розповіла виданню, що намагалася зробити це сама. Після практики роботи в Білому домі при правлінні Барака Обами й отримання ступеня магістра ділового адміністрування у Вортоні, вона запустила підкаст, присвячений місцевим виборам в Кембриджі, штат Массачусетс, та після перших шести епізодів вона щосили намагалася знайти стійку бізнес-модель.

“Ось я отримала цей грант, і хотіла б зробити більше, але мені потрібно знайти спосіб заплатити за це. Реклама не має сенсу, але коли слухач висловив зацікавленість в тому, щоб заплатити мені безпосередньо, жодна з чинних платформ не могла дозволити цього зробити”, – розповіла Аміра Валліані.

Так ось цю потребу Glow намагається вирішити за допомогою свого першого продукту, що дозволяє підкастерам створювати платні підписки. Для цього підкастер створює сторінку підписки на сайті Glow, де він може приймати платежі, а потім дати можливість слухачам отримувати доступ до платного контенту з програми подкасту за своїм вибором.

Glow почав тестувати продукт за допомогою підкасту Acquired, орієнтованого на стартапи, який тепер приносить $35 тис. за підписку через Glow.

Нагадаємо, російський мільярдер Юрій Мільнер разом із партнерами знову інвестував в індійський фінтех-стартап Cred. Оцінка компанії досягла $450-500 млн. Всього в раунді А стартап залучив $125 млн

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram