Новини
11 Червня 2020
1 302

Стартап ClassTag української засновниці залучив $5 мільйонів

Безкоштовна платформа для спілкування батьків і вчителів заробляє на рекламі

Стартап ClassTag, який заснувала українка, залучив $5 млн інвестицій від американських компаній, серед яких AlleyCorp, Contour Ventures, Founder Collective, John Martinson, Newark Venture Partners, Smart Hub і TMT Investments, повідомляє TechCrunch.

Раніше компанія вже залучала інвестиції від венчурних компаній: на цей час загальний обсяг фінансування — $11,6 млн.

ClassTag — це безкоштовний інструмент для спілкування батьків і вчителів. Батьки можуть отримувати через платформу інформацію про події, екскурсії, збори грошей та багато іншого, а вчителі — спілкуватися з батьками, планувати шкільні збори та ділитися необхідною для навчання інформацією.

Щоб спілкуватися через платформу, не обов’язково завантажувати додаток. Можна отримувати повідомлення через пошту, СМС або навіть в паперовому вигляді. Всю інформацію переводять на більш ніж 60 мов залежно від вибору користувача.

ClassTag повністю безкоштовний як для вчителів, так і для батьків школярів. Заробляє ClassTag на рекламі, яку компанії розміщують всередині платформи. Частину виручки передають у навчальні класи на витратні матеріали.

Заснувала проект у 2015 р. українка Влада Лоткіна. Зараз у платформи понад 2 млн користувачів по всьому США, нею користуються у 25 тис. шкіл.

Як пише видання, історія стартапу почалася з того, що Владі, як і багатьом батькам, які працюють, хотілося брати участь в освіті дочки, яка приносила в рюкзаку зі школи купу паперових анкет та інших повідомлень, ще стільки ж приходило поштою або через дзвінки. А частину інформації й зовсім потрібно було шукати на шкільному сайті.

Це й підштовхнуло Владу створити стартап. Їй допоміг батько однокласника доньки Джейсон Олім. Він поділяв погляди Влади й до того ж виявився серійним підприємцем і колишнім керівником успішної компанії.

Раніше Investory News писали про китайського розробника iFlytek з капіталізацією $10 млрд, що починав з автоматизації колл-центру Huawei і тепер більшу частину прибутку отримує від урядових контрактів.

Нагадаємо, ізраїльський стартап штучного інтелекту Sightbit розробив спеціальну програму, яка за допомогою штучного інтелекту може попереджати рятувальників про небезпечні ситуації на узбережжі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram