Новини
11 Липня 2019
794

Стартап Anchorage отримав $40 млн від Visa та Blockchain Capital

Учасники угоди входять до складу управління криптовалютою Libra від Facebook

Компанія Anchorage, що надає криптовалютні кастодіальні послуги великим інвесторам, залучила в рамках фінансування серії B близько $40 млн від платіжного гіганта Visa та венчурної фірми Blockchain Capital, повідомляє TechCrunch.

Зазначається, що в угоді взяла участь й відома венчурна компанія Andreessen Horowitz (a16z), яка раніше вже інвестувала в проект. Цього разу розмір інвестицій кожного інвестора та отримані ними частки сторони не розкривають. Відомо, що після нового раунду загальний розмір інвестицій в Anchorage з 2017 року перевищив $57 млн. Залучені кошти компанія використовує для поліпшення безпеки свого сервісу.

Нові ресурси спрямовуватимуться на розширення можливостей Anchorage. “Зокрема, компанія планує реалізувати підтримку “всіх цифрових активів”, інтегрувати свої рішення в сервіси інших фірм, що надають фінансові послуги, а також вдосконалити аудит і відповідність нормативним вимогам”, – йдеться у повідомленні.

За словами глави Anchorage Діого Моніка, місія компанії – розширити участь інституціоналів на ринку цифрових активів. “Заручитися підтримкою таких передових компаній, як Visa і Blockchain Capital – це підтвердження правильності нашого бачення економіки, що розвиває цифрові активи”, – підкреслив він.

Зазначається, що Anchorage, Visa й Andreessen Horowitz разом з Mastercard, Spotify, PayPal, eBay, Uber та іншими входять до складу управління блокчейн-проекту Libra, який Facebook представила в червні 2019 року. Запуск заплановано на першу половину 2020 року.

Однак за інформацією видання ForkLog, будь-який зв’язок між цим партнерством й інвестиціями в Anchorage представники Visa заперечують. “Ці інвестиції відповідають глобальній стратегії Visa з партнерства та інвестицій в нові фінтех-компанії. Ми раді додати Anchorage у наш інвестиційний портфель, що постійно зростає”, – заявили представники платіжного гіганта.

Anchorage – надає послуги зі зберігання й управліннями активами. Стартап пропонує клієнтам проводити транзакції з криптовалюти без паролів, “оскільки їх можуть вкрасти”. Замість них Anchorage використовує двофакторну систему захисту: спочатку транзакцію повинні схвалити дві третини співробітників організації, що відправляє кошти. Потім транзакція повинна пройти верифікацію в Anchorage, де її перевіряють співробітники та штучний інтелект – вони з’ясовують, чи не був зламаний відправник.

Раніше Investory News писали, декілька великих світових банків – UBS, Bank of New York Mellon, Credit Suisse, Barclays, Banco Santander, HSBC і Deutsche Bahn – прийняли рішення інвестувати $50 млн у створення системи цифрових готівкових грошей, що використовуватиме технологію блокчейну для розрахунку фінансових транзакцій. Проект Utility Settlement Coin (“монета комунальних платежів”) був запропонований швейцарським банком UBS Group AG і лондонським технологічним стартапом Clearmatics у 2015 році.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram