Мiста
7 Листопада 2020
3 503

Старовинні європейські кав’ярні

Investory News підготували невеличку добірку місць, де можна посмакувати ароматним напоєм

На фото: Queen’s Lane Coffee House

Ці заклади, відкриті у XVII-XX ст., розташовуються в різних куточках Європи та нічим не схожі один на одного, але є у них і дещо спільне: надзвичайно багата історія.

Queen’s Lane Coffee House  Оксфорд, Велика Британія

На фото: зображення кав’ярні 1650 років

В одній з перших англійських кав’ярень, відкритої ще в 1654 році вихідцем з Сирії, не тільки наливали екзотичний на ті часи напій (до слова, досить рідкий на нинішній смак), а й роздавали листи паперу з новинами: хочеш — читай на самоті, хочеш — обговори з сусідом.

Власники цього скромного закладу, звідки, по суті, вийшли й клуби, і преса, не забувають про левантинську спадщину — годують тут не тільки рибою з картоплею, а й кебабами, і фалафель, а каву можуть зварити й на піску.

Florian — Венеція, Італія

Найстаріше кафе міста-музею цілком заслуговує музейного статусу. З 1720 року воно служить майданчиком для побачень та угод, партійних засідань та артистичних асамблей.

Список знаменитих гостей кафе відомий такими іменами, як Джакомо Казанова та Йосип Бродський, а розписи на стінах кабінетів (втім, створені вже в середині XIX ст.) віддають належне венеціанській та світовій історії.

В меню — вишукані дрібниці для світського ланчу, розкішні солодощі та цілий ряд непростих кавових спеціалітетів.

Schwarzenberg — Відень, Австрія

Місто, чиї кавові традиції оголошені пам’ятником нематеріальної спадщини ЮНЕСКО, найкрасивіші кав’ярні придбав у другій половині XIX ст.

Серед них і Schwarzenberg — перше кафе на Рінгштрассе, що відкрилося на початку 1860-х років і полюбилося не лише богемі, а й людям впливовим і серйозним.

В кафе і в наші дні витримується бездоганний стиль: мармур і дерево під темним лаком, дзеркала і блискуча мідь, тонетовські стільці з гнутими лініями та незмінна газета до чашечки віденського меланжу.

A Brasileira — Лісабон, Португалія

Історія кафе A Brasileira (“Бразилійка”) — це перш за все історія популяризації кави як напою. Перше кафе було відкрито не в Лісабоні, а в Порту, в 1903 році на Руа Са-да-Бандейра. Відкрив його кавовий магнат Адріану Телеш (Adriano Soares Teles do Vale).

На фото: скульпутра Адріану Телеш (ліворуч) , що розташовна зараз біля кав’ярні та давня світлина закладу

Лісабонське кафе, що стало легендарним, з’явилося тільки через два роки, коли Телеш купив старий магазин сорочок в Шиаду і перетворив його на популярне місце, де стала збиратися вся португальська богема. По суті, обидва заклади починалися навіть не як кафе, а як магазини, де можна було не тільки купити, але й продегустувати каву.

Тож, не буде перебільшенням сказати, що загальновідома пристрасть португальців до цього напою почалася саме з “Бразилейро” та її засновника.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram