Новини
11 Листопада 2022
499

Старі сандалії Стіва Джобса виставили на аукціон

Взуття бренду Birkenstock оцінили у $60-80 тисяч

На аукціон виставили пару сандалів бренду Birkenstock, які Стів Джобс носив у 1970–1980 роках. Каліфорнійський аукціонний будинок Julien’s Auctions оцінив взуття співзасновника Apple у суму від $60 до $80 тис., пише Gizmodo.

Їх витяг із купи сміття Марк Шефф, управляючий одним із будинків Джобса в Олбані, штат Каліфорнія, ще у 1980-х. Переможець торгів також отримає безплатне взуття NFT.

Шеффу вдалося зібрати колекцію речей Джобса, яку він 2016 року назвав випадковою. Тоді до неї, крім сандалів Birkenstock, потрапили чорна водолазка з логотипом NEXT, наручний годинник Seiko, візитівка Джобса та ручка Apple. На сайті Julien’s Auctions сандалії Джобса описані так:

“Сандалії були частиною декількох виставок, зокрема Salone del Mobile у Мілані у 2017 році, у штаб-квартирі Birkenstock у Рамсі, Німеччина, у 2017 році, у першому магазині Birkenstock у США у Сохо, Нью-Йорк, на виставці меблів imm у Кельні 2018 року, а зовсім недавно — у Вюртембергському історичному музеї у Штутгарті, Німеччина”.

В інтерв’ю Vogue під назвою Apple Meets Birkenstock художниця і колишня партнерка Стіва Джобса (у них народилася донька Ліза Бреннан-Джобс) Крісанн Бреннан згадує:

“Сандалії були його уніформою. Найпрекрасніше в уніформі те, що вам не потрібно турбуватися про те, що вдягнути вранці. Він ніколи б нічого не зробив і не купив, щоб виділитися серед інших. Він був переконаний у продуманості та практичності дизайну та його зручності. А в Birkenstock він не почував себе бізнесменом, тому мав свободу мислити творчо”.

Нагадаємо, Unchain продасть на аукціоні мем “жінка кричить на кота”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram