Новини
1 Серпня 2021
901

Starbucks “охолола” до кави

Продажі холодних напоїв в американських відділеннях становлять 74%

Мережа кав’ярень Starbucks поставила рекорд з продажу холодних напоїв у США в третьому кварталі 2021 року, повідомляє Business Insider.

Гості кав’ярні охололи до класичної кави — продажі теплих і гарячих напоїв становлять 26%, холодних — 74%. Крім загального підвищеного інтересу клієнтів до холодної кави, попит підтримала тепла погода. Особливою популярністю користується кава холодного заварювання (cold brew), насичений азотом кави (nitro cold brew), крижаний еспресо (iced espresso) та інші кавові напої.

Компанія отримала додатковий прибуток в минулому кварталі, тому що кава з льодом коштує дорожче звичайного. Відповідно до звітів Starbucks за 2020 рік, клієнти до 30 років стали вдвічі частіше замовляти холодну каву.

Наприкінці червня американські відділення Starbucks і Subway зіткнулися з нестачею продовольства і витратних матеріалів, зокрема паперових пакетів. Багатьом точкам громадського харчування довелося урізати меню і скоротити режим роботи.

Однак проблеми компаній викликані не тільки дефіцитом продуктів як таких, а й перебоями в ланцюжку поставок. Вантажні судна, автомобілі та потяги стало невигідно утримувати, коли через пандемію закрилися підприємства і скоротилося число робочих на фермах, фабриках і складах. Це відбилося і на виробництві товарів – стало не вистачати всього: від м’яса і рослинної олії до пластикової та скляної упаковки.

А зараз зростаюче число вакцинованих від COVID-19 спровокувало сплеск відвідуваності ресторанів та інших закладів громадського харчування, що застало зненацька виробників і постачальників харчових продуктів. Партнер консультанта з харчової промисловості Pentallect Барні Френдс вважає, що через тривалу відсутність чого-небудь в меню “компанії ризикують розчарувати багатьох своїх клієнтів” і втратити їх.

Нагадаємо, компанія Nestle стала офіційним дистриб’ютором кави Starbucks в Україні.

Раніше Investory News писали, як співзасновник Starbucks Говард Шульц популяризував у США напої на основі еспресо та створив мережу кав’ярень, в якій мріє побувати кожен. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram