Новини
9 Листопада 2022
381

Стало відомо, чим росія розрахувалася з Іраном за дрони-камікадзе

Іран отримав зразки британської та американської зброї

росія заплатила Ірану €140 млн готівкою та передала низку захоплених на війні зразків західної зброї в обмін на дрони-камікадзе, які рф застосовує для атак по обʼєктах критичної інфраструктури України.

Як розповіло джерело у галузі безпеки на умовах анонімності телеканалу Sky News, до Ірану потрапило британське та американське озброєння.

У британського телеканалу опинилися знімки, на яких зафіксований рух двох російських літаків Іл-76 у Тегерані 20 серпня 2022 року. Стверджується, що саме цими літаками перевозилася готівка та зразки захопленого в Україні озброєння. Як пише Sky News, росія передала Ірану британську протитанкову ракету NLAW, американську протитанкову ракету Javelin і зенітну ракету Stinger.

Як повідомило джерело телеканалу, зброя була частиною військової техніки Британії та США, переданої для українських військових, яка “потрапила до рук росіян”.

Зазначається, що в обмін на гроші та західні зразки озброєння Іран передав рф понад 160 БПЛА, серед яких 100 дронів-камікадзе Shahed-136. Крім того, кремль отримав 60 менших безпілотників Shahed-131 та шість дронів Mohajer-6, які здатні скидати боєприпаси.

Крім того, згідно з даними джерела Sky News, протягом останніх днів між Іраном і росією була досягнута домовленість про подальше постачання дронів на суму €200 млн. Також стверджується, що з 20 серпня безпілотники з Ірану до рф транспортували щонайменше пʼять російських літаків.

Нагадаємо, Туреччина, Індія, Китай та країни Африки купують заборонене в ЄС російське вугілля.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram