Новини
30 Квітня 2019
966

Стали публічними: Мережа коворкінгів WeWork виходить на IPO

Великі амбіції та прагнення вийти на новий рівень повинні нейтралізувати негативний фінансовий результат 

Міжнародна мережа коворкінгів WeWork в понеділок, 29 квітня, надала конфіденційні документи в Комісію з цінних паперів і бірж США для первинного публічного розміщення акцій, повідомляється у прес-релізі компанії. Наразі будь-які подробиці майбутнього розміщення невідомі.

За інформацією видання The New York Times, першочергово документи на IPO компанія подала ще в грудні минулого року. “Це сталося після того, як SoftBank, японський технологічний конгломерат і один з найбільших інвесторів компанії, вирішив не купувати в компанії контрольний пакет акцій”, – пише видання.

Попри це, SoftBank все одно вклав в бізнес компанії $2 млрд. “В результаті цього загальний обсяг інвестицій в WeWork склав $10,5 млрд”, – зазначає The New York Times.

Загалом з моменту заснування у 2010 році WeWork залучила $8,4 млрд інвестицій. У січні 2019 року оцінювалася в $47 млрд. “В компанії сподіваються, що її первинне публічне розміщення стане одним із найбільш очікуваних за останні роки”, – пише The New York Times.

І додає, що на справді амбіції компанії вартують дорогого. WeWork має не досить привабливі показники для бізнесу перед IPO. Попри те, що компанії вдалося подвоїти свій дохід з $886 млн в 2017 році до приблизно $1,8 млрд у 2018 році – чисті збитки досягли приголомшливих $1,9 млрд. “І найближчим часом не передбачається жодних змін”, – зазначає видання.

З іншої сторони, як повідомляє Axios, WeWork у 2018 році встановив 90% рівень зайнятості. При цьому загальне число учасників збільшилася на 116% до 401 тис чоловік. Сама ж компанія представлена в 425 установах в 100 містах 27 країн.

“Таким чином WeWork може працювати ще ретельніше, аби переконати інвесторів у своїй довговічності серед інших технологічних компаній”, – пише видання.

Виконавчий директор WeWork Адам Нейман зазначив, що компанія постійно концентрується на тому, “щоб підняти бізнес на новий рівень у всіх аспектах”.

У свою чергу віце-президент компанії Майкл Гросс заявив, що WeWork прагне побудувати бізнес, “а не просто максимізувати прибутковість протягом наступних одного-двох років”.

Раніше Investory News писали: cтартап Selina, що будує хостел-коворкінги для фрілансерів по всьому світу, отримав $100 млн фінансування. Загалом компанію оцінили у $850 млн. При цьому співзасновник і гендиректор Selina Рафаель Мусері очікує, що вартість компанії досягне $1 млрд до наступного раунду фінансування.

Про те, які компанії останнім часом запланували вихід або вже вдало вийшли на IPO можна прочитати в матеріалі Investory News “Технологічні IPO: Pinterest, Uber, Slack, Lyft, Zoom”: на що сподіваються компанії та чого очікують інвестори від публічних розміщень драйверів ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram