Новини
21 Жовтня 2019
1 051

Стали недоступними: Суд заблокував рахунки “Укргазвидобування”

З держкомпанії можуть стягнути понад 215 мільйонів гривень на користь ФК “Фінгруп Фактор”

Фото: ua-energy.org

Суд заарештував банківські рахунки АТ “Укргазвидобування”, таким чином ускладнивши відвантаження палива виробництва Шебелинського заводу та скрапленого газу інших газопереробних заводів, повідомляє enkorr, посилаючись на декількох контрагентів держкомпанії, які не мають можливості здійснити оплату за терм-контрактами.

Зазначається, що з минулого тижня рахунки дійсно заарештовані через спроби стягнення спірного боргу фінансовою компанією “Фінгруп Фактор”.

“Дійсно весь тиждень рахунки арештовані, ми писали про цей ризик раніше на сайті. Нормально вантажити продукцію не можемо, відвантаження здійснюються тільки на підставі раніше отриманих предоплат”, – повідомили в держкомпанії.

Видання пише що 10 жовтня компанія “Укргазвидобування” закликала уряд і президента перевірити дії співробітників Фонду гарантування вкладів і фізичних осіб та не допустити незаконне стягнення з держкомпанії на користь ФК “Фінгруп Фактор” понад 215 млн грн.

У 2013 році “Укргазвидобування” запозичила у Дельта Банку кредит у 150 млн грн, який було погашено в серпні 2017 року, коли банк уже перебував в управлінні ФГВФО.

“Попри це Дельта Банк подав новий позов, у якому просив стягнути з “Укргазвидобування” з цього ж кредиту 215 млн грн. Цей борг було передано ФК “Фінгруп Фактор” із дисконтом у майже 70%”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що між “Дельта Банком” і фінансовою компанією було укладено договір про відступлення права вимоги, згідно з умовами якого до ФК “Фінгруп Фактор” переходять права вимоги за кредитним договором.

“Такі дії посадових осіб Фонду гарантування в черговий раз викликали подвоєння суми позову, в результаті чого з держави на користь приватної структури вже в найближчі дні може бути незаконно стягнуто суму понад 215 млн грн. – кошти, які можуть бути спрямовані на сплату податків або виплату державі у формі дивідендів”, – зазначалося у зверненні “Укргазвидобування” до президента та Кабміну.

Тим часом, на початку жовтня “Нафтогаз” створила нову компанію – “Нафтогаз Ойл Трейдінг”, яка закуповуватиме та продаватиме всі обсяги нафтопродуктів і нафтохімії в рамках групи “Нафтогаз”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram