Новини
8 Травня 2020
1 104

США загрожує рекордне безробіття з часів Великої депресії

Число робочих місць у березні скоротилося на 701 тисячу

Економіка США, ймовірно, втратила 22 млн робочих місць у квітні, що стане найбільш різким падінням з часів Великої депресії та найяскравішою ознакою того, як сильно пандемія коронавірусу б’є по найбільшій економіці світу, повідомляє Reuters.

Щомісячний звіт міністерства праці США, як очікується, покаже, що рівень безробіття виріс принаймні до 16% в минулому місяці. Це поб’є післявоєнний рекорд у 10,8%, зафіксований в листопаді 1982 р.

Цифри, швидше за все, зміцнять думку аналітиків про повільне відновлення від викликаної пандемією рецесії.

“Наша економіка зараз перебуває на штучному життєзабезпеченні. У найближчі кілька місяців ми будемо зондувати грунт, щоб зрозуміти, чи зможе вона безпечно вийти з нашої викликаної політикою коми”, — сказала Еріка Грошен, яка раніше працювала в міністерстві праці, а тепер викладає в Корнельському університеті.

Втрати робочих місць очікуються майже у всіх секторах економіки, з більшими звільненнями в секторі відпочинку та гостинності — в основному в ресторанах і барах.

У березні число робочих місць скоротилося на 701 тис., поклавши край рекордного буму зайнятості, яке розпочалося в жовтні 2010 р.

Можливо, що пік втрат робочих місць пройшов у квітні, оскільки все більше компаній малого бізнесу отримують доступ до своєї частки бюджетного пакету допомоги сумою $3 трлн. Федеральна резервна система також надала допомогу компаніям у вигляді кредитів, а багато штатів починають виходити з карантину.

Як пислаи раніше Investory News, економіка Великої Британії за підсумками 2020 р. може впасти на 14%. Падіння може стати найгіршим за 300 років — подібного краху фінансова система не відчувала з 1706 р.

Нагадаємо, в ООН підрахували, що на боротьбу з пандемією коронавірусу та її наслідками в найбільш уразливих країнах світу тепер буде потрібно зібрати $6,7 млрд. У таких країнах вже спостерігається падіння доходів, зростання безробіття та проблеми з вакцінацією.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram