Новини
15 Жовтня 2019
871

США вводять санкції проти Туреччини

Тарифи на сталь для Туреччини будуть збільшені до 50%

Президент США Дональд Трамп прийняв рішення збільшити тарифи на сталь для Туреччини на 50%. Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення журналістам високопоставленого чиновника адміністрації.

“Тарифи на сталь будуть збільшені назад до 50%. І Сполучені Штати також негайно припинять переговори під керівництвом держсекретаря Вілбура Росса, який відвідав Туреччину в минулому місяці, щодо торговельної угоди на $100 млрд”, — сказав високопоставлений чиновник Білого дому під час телефонного брифінгу для журналістів.

Раніше Трамп підписав виконавчий указ, що вводить санкції відносно міністерства оборони та енергетики Туреччини. До санкційного списку також були включені міністр оборони Туреччини Хулусі Анкара, глава МВС Сулейман Сойлу і міністр енергетики Фатіх Донмез.

“З огляду на нинішню економічну слабкість Туреччини, сьогоднішні дії є глибоко серйозними та спрямовані на те, щоб зосередити увагу Туреччини на серйозності ситуації на північному сході Сирії. Але ми як і раніше прихильні досягненню врегулювання ситуації шляхом переговорів, і саме тому президент доручив високопоставленій делегації, якомога швидше, відбути в Анкару, щоб подивитися, що ми можемо — якщо ми зможемо досягти угоди”, — додав представник Білого дому.

Як пише агенція, турецькі збройні сили 9 жовтня розпочали операцію на північному сході в Сирії, щоб витіснити з прикордонних районів бійців курдських воєнізованих формувань.

В кінці минулого тижня глава Пентагону Марк Еспер заявив, що президент США розпорядився відвести всіх американських військових з півночі Сирії, щоб не допустити їх залучення в бойові дії між турецькою армією і курдськими загонами.

Нагадаємо, з 18 жовтня у США буде запроваджено нові мита на європейський імпорт на суму $7,5 млрд. Таке рішення прийнято Адміністрацією президента у відповідь на незаконні субсидії Європейського союзу для авіаційного гіганта Airbus.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram