Новини
14 Травня 2021
685

США опинилися перед загрозою найбільшої торгової пробки

Вона може стати другою за величиною у 2021 році після випадку на Суецькому каналі

На річці Міссісіпі в районі міста Мемфіс через аварійний стан мосту зібралося майже 800 барж, які прямували в обидві сторони, повідомляє Reuters.

Ця пробка може стати найбільшою у 2021 році після недавнього транспортного колапсу в Суецькому каналі, який паралізував рух торгових судів з усього світу на кілька днів.

Міссісіпі є найважливішим водним шляхом в країні, зокрема він має критичне значення для експорту сільгосппродукції. При цьому проблема виникла в найнезручніший час, адже вивіз зерна та сої зупинений в той час, коли ціни на них злетіли до максимуму за останні вісім років.

Місцева влада не називає термінів, в які рух відновлять. Вони хочуть дочекатися повноцінного обстеження моста, в якому знайдена тріщина. Імовірно, вердикт винесуть завтра, але він може виявитися невтішним. Не виключено, що міст закриють на кілька місяців, тоді рух під ним буде під питанням.

Головний інженер департаменту транспорту Теннессі Пол Деджес заявив, що на тимчасовий ремонт тріщини може піти від шести до восьми тижнів. За даними відомства, кожен день мостом проїжджає в середньому 45 тис. автомобілів.

Нагадаємо, контейнеровоз тайванської Ever Given сів на мілину в Суецькому каналі 23 березня. Судно розвернуло, через що воно повністю заблокувало прохід в обох напрямках. Зняти його з мілини та вивезти з каналу вдалося тільки 29 березня. Основною версією інциденту є відхилення судна від курсу через сильний вітер.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram