Новини
1 Липня 2020
961

США оголосили китайські Huawei та ZTE загрозою нацбезпеці

Рішення було винесено на фоні прийняття Китаєм закону нацбезпеки Гонконгу

Федеральна комісія зв’язку Сполучених Штатів Америки офіційно оголосила китайські телекомунікаційні компанії Huawei й ZTE загрозою національній безпеці, про це йдеться у заяві комісії.

Зазначається, що відтепер гроші з Фонду загальних послуг не можна буде використовувати для придбання, обслуговування та підтримки будь-якого обладнання або послуг, що надаються або виробляються цими постачальниками.

Наголошується, що Huawei й ZTE мають тісні зв’язки з Комуністичною партією Китаю та військовим апаратом Китаю, й у цілому підпорядковуються китайському законодавству, що зобов’язує їх співпрацювати з розвідувальними службами країни.

“Ми не можемо та не дозволимо Комуністичної партії Китаю використовувати мережеві уразливості, і поставити під загрозу нашу критично важливу комунікаційну інфраструктуру”, – йдеться у заяві FCC.

Відтепер регіональним американським компаніям, які працювали у сільській місцевості та активно використовували дешеве обладнання Huawei і ZTE, доведеться змінити його у своїх мережах.

Нагадаємо, режим надзвичайного стану для захисту інформаційно-комунікаційної інфраструктури США від іноземних загроз було введено у дію 2019 року указом президента США Дональда Трампа, через що з 17 травня Huawei внесли у чорний список.

Тоді у компанії заявили, що здійснюють комерційну діяльність відповідно до закону – компанія подала судовий позов з вимогою розглянути в спрощеному порядку рішення США про внесення до “чорного списку” і визнати його таким, що порушує конституцію Сполучених Штатів. Попри це сьогоднішнє рішення було винесено на фоні прийняття Китаєм закону нацбезпеки Гонконгу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram