Новини
6 Квітня 2022
568

США дають Україні додатково $100 мільйонів на зброю проти бронетехніки

“Світ був шокований і вражений звірствами, які вчинили російські війська у Бучі та по всій Україні”

Фото: Drew Angerer/Getty Images

Сполучені Штати виділяють черговий транш допомоги для України у сфері безпеки та оборони на суму $100 млн, який забезпечить нові поставки зброї для боротьби з броньованою технікою супротивника. Про це йдеться в офіційній заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій у ніч проти середи.

“Світ був шокований і вражений звірствами, які вчинили російські війська у Бучі та по всій Україні. Українські сили мужньо продовжують захищати свою країну та свою свободу, а Сполучені Штати разом із нашими союзниками та партнерами непохитно підтримують суверенітет і територіальну цілісність України”, — наголосив глава Держдепартаменту США.

У зв’язку з цим він повідомив, що за дорученням президента затвердив негайне виділення додаткових $100 млн “для задоволення невідкладних потреб України у додаткових протитанкових системах”.

Таким чином, оборонна допомога США зросла до $2,4 млрд з початку роботи адміністрації Байдена, зокрема більш ніж до $1,7 млрд з першого дня вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, зараз у всьому світі створюється багато фондів з підтримки України, зокрема у партнерстві з ЄС, США, іншими країнами та міжнародними організаціями, з корпоративним сектором, який теж хоче підтримати Україну.

Як писали раніше Investory News, в найближчі два-три роки заморожені активи росії можуть використовуватися для виплати компенсацій Україні за збитки, завдані вторгненням агресора на наші землі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram