Новини
28 Червня 2019
865

Справи сердечні: Міноборони США отримало пристрій, що ідентифікує людей за серцебиттям

Технологічна корпорація Apple, у свою чергу, вже почала пропонувати медичний пристрій для діабетиків

Міністерство оборони США отримало пристрій під назвою Jetson, який ідентифікує людей по серцебиттю. Наразі Пентагон не розкриває інформацію про його розробника. Зазначається, що ідентифікація відбувається за допомогою інфрачервоного лазера по швидкості серцебиття, яке унікальне для кожної людини, повідомляє MIT Technology Review.

Видання пише, що розроблена технологія надійніша від сканування облич та відбитків пальців, які можна підробити. “Jetson працює на дистанції до 200 метрів і здатне розпізнавати людей, одягнених в легкий одяг. Для аналізу потрібно близько 30 секунд, а об’єкт повинен бути нерухомий. Точність досягає 95%”, – йдеться у повідомленні. І зазначається, що пристрій може ідентифікувати тільки тих людей, ритми серцебиття яких вже є в базі даних.

Технологія може бути корисною й в інших сферах. “Наприклад, лікарі могли б перевіряти показники серця, не торкаючись тіла людини”, – пише видання.

Тим часом технологічні компанії також продовжують активно розвивати продукти для здоров‘я. Так, в оффлайн-магазинах Apple Store запустили продажу гаджета One Drop, який дозволяє клієнтам вимірювати рівень глюкози в крові. Новий продукт синхронізується з Apple Watch і додатком Apple Health на iPhone, повідомляє CNBC.

За інформацією видання One Drop став першим продуктом для діабетиків, представленим в Apple Store. “Цей медичний гаджет яскравий приклад того, як технологічна корпорація “захоплює сферу охорони здоров’я”, – йдеться у повідомленні.

Раніше гендиректор Apple Тім Кук вже заявляв, що продукти для здоров’я стануть “найбільшим внеском компанії в розвиток людства”. “В Apple працює спеціальна команда медиків, яка є окремим підрозділом компанії”, – зазначає CNBC.

Коштує One Drop в Apple Store $69,95 – сюди входять витрати на безкоштовні консультації з лікарем. Крім того, в додатку One Drop для iOS можна придбати програми навчання, з допомогою яких користувачі зможуть вести підрахунок вуглеводів у своєму раціоні.

“Я вважаю, що погляд Apple на споживче самообслуговування, засноване на даних – це те, до чого буде прагнути індустрія охорони здоров’я, відходячи від дорогої бюрократичної системи”, – заявив гендиректор One Drop Джефф Дахіс.

І додав, що він розділяє “філософію дизайну” Apple. “Ми хочемо, щоб наші продукти були гарними, щоб вони подобалися людям. На жаль, ви не часто чуєте слово “гарно” у сфері охорони здоров’я”, – прокоментував він.

Видання зазначає, що за оцінками аналітиків Morgan Stanley, у найближчі 8 років Apple стане лідером на ринку медичних послуг. До 2027 року дохід компанії в цій області може досягти $313 млрд.

Раніше Investory News публікували підбірку wellness-gadgets – 10 новітніх технологій і приладів, чиє пряме покликання – покращення нашого здоров’я, самопочуття й емоційного стану.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram