Новини
6 Жовтня 2020
1 511

Bristol Myers Squibb купує фармвиробника MyoKardia за $13 мільярдів

Компанія знижує надмірну залежність від розробки й виробництва препаратів для лікування раку

Американська фармацевтична компанія Bristol Myers Squibb оголосила про купівлю за $13,1 млрд
свого конкурента MyoKardia, що спеціалізується на препаратах для лікування захворювань серця, про це йдеться в офіційному повідомленні компанії.

Зазначається, що Bristol Myers виплатить $225 готівкою за акцію MyoKardia, тим самим премія, у порівнянні з їх вартістю станом на 2 жовтня, становить 61%.

“На думку аналітиків, купуючи MyoKardia Bristol Myers прагне знизити надмірну залежність від розробки й виробництва препаратів для лікування раку – про таку залежність стали говорити після купівлі нею минулого року за $74 млрд компанії Celgene, що спеціалізується на ліках проти раку”, – зазначає Комерсант.

Основним препаратом MyoKardia є mavacamten. За оцінками компанії BMO Capital Markets, до 2025 року його продажі становитимуть $1,5 млрд.

За останні два роки кількість M&A на фармацевтичному ринку зросла, що зображає прагнення фармкомпаній розвивати нові напрямки в умовах минулих патентів на їх власні популярні препарати.

Нагадаємо, серед великих угод за останній час – придбання Johnson & Johnson біотехнологічної компанії Momenta за $6,5 млрд. А також купівля німецької Siemens Healthineers американської фармкомпанії Varian за $16,4 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram