Новини
18 Грудня 2020
865

Спиртзавод у Полтавській області продано за рекордну ціну

За об’єкт приватизації на торгах змагалися одразу вісім компаній

Фонд державного майна продав на приватизаційному аукціоні Вишняківський спиртзавод у Полтавській області, повідомляє прес-служба ФДМ на своїй сторінці у Facebook.

“За об’єкт приватизації змагалося одразу вісім компаній, а стартова ціна виросла в 10,4 раза — з 22,4 млн грн до 234 млн грн”, — йдеться у повідомленні.

Це найуспішніший аукціон з приватизації спиртових активів, як за кількістю учасників, так і з фінальної вартості об’єкта, додають у Фонді держмайна.

Переможцем аукціону стала компанія, зареєстрована у Києві, РесурсПромЗахід. Згідно з даними єдиного реєстру юросіб, кінцевим бенефіціарним власником компанії є Сергій Поліщук.

Новий власник отримає спиртосклад, бродильний цех, виробничу лабораторію та будівлю брагоректифікації.

Переможець аукціону повинен підписати протокол про результати аукціону і провести оплату. Після чого процес приватизації Вишняківського спиртзаводу буде вважатися офіційно завершеним.

У разі відмови від лота, переможець аукціону повинен заплатити 2 млн грн. Після чого право власності перейде до учасника, що завершив аукціон на другому місці.

Вишняківський спиртзавод став 15-м спиртовим активом, проданим Фондом держмайна в рамках програми демонополізації державної компанії Укрспирт.

Нагадаємо, Фонд держмайна провів приватизацію першого об’єкту ДП “Укрспирт” — Немирівського МПД за 55,08 млн грн. Хоча стартова ціна на аукціоні була заявлена на суму 49,5 млн грн. Приватизувало підприємство ТОВ “ЛВН Лімітед”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram