Новини
23 Листопада 2021
644

Спейсі виплатить творцям “Карткового будиночка” $31 мільйон через звинувачення в харасменті

Сексуальний скандал поклав кінець акторській кар’єрі Кевіна

Голлівудський актор Кевін Спейсі повинен відшкодувати близько $31 млн студії Media Rights Capital (MRC), яка створила серіал “Картковий будиночок” для Netflix, у якому він виконував головну роль, повідомляє CNBC.

Як стверджують у MRC, Спейсі порушив умови контракту — політику компанії щодо сексуальних домагань. У 2017 році Спейсі було звільнено після того, як його звинуватили в харасменті. Фінальний сезон “Карткового будиночка” вийшов без нього.

“Рішення винесено за підсумками арбітражного розгляду, — повідомляє видання. — Суд ухвалив, що Спейсі повинен виплатити багатомільйонну компенсацію студії Media Rights Capital ще в жовтні 2020 року, проте голлівудський актор подав позов у ​​відповідь, який зрештою був відхилений”.

Кіностудія зазначала, що через звинувачення актора у сексуальних домаганнях команді шоу довелося спочатку зупинити знімання шостого сезону, потім переписати сценарій та доопрацювати фінал уже без Кевіна Спейсі. “Кількість епізодів скоротилася з тринадцяти до восьми, а студія зазнала збитків”, — стверджували в MRC.

Адвокати Спейсі заявили, що жодних підстав розривати контракт з ним не було, а витрати студія зазнала головним чином через власні рішення, а не його поведінку.

Кевін Спейсі та дві його продакшен-компанії — M. Profitt Productions і Trigger Street Productions — повинні заплатити $29,5 млн компенсації: $1,2 млн — гонораром адвокатам і ще $235 тис. — на судові витрати.

Спейсі був одним із перших голлівудських акторів, звинувачених у харасменті після скандалу з продюсером Харві Вайнштейном. У листопаді 2017 року телеканал CNN повідомив, що Спейсі, зірка та виконавчий продюсер “Карткового будиночка”, створив токсичне робоче середовище: відпускав грубі коментарі, а головне — чіплявся до членів знімальної команди серіалу.

MRC заявила, що “нічого не знала” про поведінку Спейсі на знімальному майданчику до матеріалу CNN. Актор був негайно відсторонений від роботи над “Картковим будиночком”, розпочалося внутрішнє розслідування. Продюсери зрештою розірвали контракт зі Спейсі, його персонажа, Френка Андервуда, було виключено з шоу.

CNN випустив статтю після того, як актор Ентоні Репп розповів, що Спейсі намагався схилити його до сексу у 1985 році, тоді Реппу було лише 14 років. Звинувачення у сексуальних домаганнях пізніше висунули ще близько 30 осіб.

Кар’єра Спейсі була зруйнована. З того часу він ніде не знімався. У 2017 році газета Daily Mail писала, що Спейсі почав лікуватися від сексуальної залежності в елітній клініці США.

Про те, як українські бізнесмени ставляться до романтики в стінах своїх офісів можна прочитати в матеріалі Investory News за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram