Новини
7 Лютого 2022
578

SpaceX відновить інтернет у Королівстві Тонга, що постраждав від виверження вулкана

Інженери працюватимуть на наземній станції на Фіджі протягом 6 місяців

Компанія Ілона Маска Starlink зі створення супутникового інтернету допомагає відновити зв’язок із зовнішнім світом тихоокеанській острівній державі Тонга, повідомляє Reuters з посиланням на чиновника на Фіджі, де ведуться роботи.

“Команда SpaceX наразі знаходиться на Фіджі й встановлює шлюзову станцію Starlink для відновлення зв’язку Тонга зі світом”, — повідомив у Twitter генеральний прокурор Фіджі Айяз Сайєд-Хайюм.

Терміни роботи SpaceX поки не зрозумілі, проте Фіджійська мовна корпорація, посилаючись на Сайєд-Хайюма, повідомила — інженери працюватимуть на наземній станції на Фіджі протягом 6 місяців.

Крім того, судноплавні дані Refinitiv показують, що біля узбережжя головного острова Тонга вже майже тиждень знаходиться судно з ремонту кабелів Reliance, намагаючись відремонтувати пошкоджений підводний кабель.

14 січня 2022 року у Королівстві Тонга розпочалося виверження вулкана Хунга-Тонга-Хунга-Хаапай. Наступного дня через сильний вибух і активну вулканічну діяльність на острів навалилося кілька цунамі, через які постраждала столиця країни Нукуалофа, а також прилеглі архіпелаги.

Більшість Тонга вкрилася вулканічним попелом, а підводний кабель, що забезпечує телефонний зв’язок та інтернет, був пошкоджений.

Наприкінці січня Маск написав у Twitter: “Не могли б люди з Тонга повідомити нам, чи варто SpaceX надсилати їм термінали Starlink?”. Проте твіт підприємця викликав здивування й глузування. Коментатори запитали, як мешканці острова повинні відповідати Маску, якщо у них немає інтернету.

Раніше Investory News писали, що супутниковий інтернет компанії Starlink від SpaceX на стадії бета-тестування обійшов конкурентів зі швидкості майже в чотири рази.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram