Новини
12 Квітня 2022
484

S&P Global: Вперше за 100 років росія не змогла сплатити за зовнішнім боргом

Внаслідок санкцій рф було перекрито доступ до її валютних резервів

Вперше за більш ніж сторіччя росія не змогла зробити виплати інтересу за своїм зовнішнім боргом, повідомила компанія S&P Global, яка відслідковує кредитоздатність урядів та приватних фірм у різних районах світу.

Про технічний дефолт S&P Global оголосила після того, як росія, якій внаслідок санкцій було перекрито доступ до її валютних резервів, виплатила свій борг обсягом $649 млн у рублях.

Виплата інтересу мала бути проведена до 4 квітня. Росія зробила розрахунок, але у рублях.

Зрештою в понеділок S&P Global заявила, що оплата в рублях не може бути зарахована, оскільки в контрактах було спеціально обумовлено, що виплати будуть здійснені в американських доларах.

Технічно існує 30-денний “пільговий” період, який дає росії можливість зробити необхідні виплати до перших чисел травня і таким чином уникнути формального дефолту.

Однак S&P Global зазначила, що через санкції, які ставатимуть лише жорсткіше, вона не очікує, що росії не вдасться зробити виплати й у травні.

Нагадаємо, Міністерство економіки спільно з урядами інших країн шукають механізми передачі Україні заарештованих золотовалютних резервів центробанку росії обсягом $415 млрд для відшкодування збитків, завданих військовими рф. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram