Новини
24 Квітня 2020
1 089

СОТ: Експорт засобів захисту від коронавірусу заборонили 80 країн

Однак це може призвести до того, що деякі країни залишаться від украй необхідних медичних товарів

Нині заборону або обмеження на експорт медичних масок, рукавичок, спеціальних костюмів та інших засобів захисту від коронавірусу введений 80 країнами світу, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на доповідь Світової організації торгівлі (СОТ).

Згідно з інформацією, експорт заборонили 72 країни-члена СОТ і вісім держав, що не входять у неї.

“Хоча введення обмежувальних заходів щодо експорту цілком зрозуміло, відсутність міжнародного співробітництва в цих областях може призвести до того, що країни, які залежать від імпорту, будуть відрізані від гостро необхідних медичних товарів”, — попереджається в доповіді.

Заборони та обмеження на експорт в цілому не дозволені до СОТ, хоча існують винятки, які дозволяють вживати тимчасових заходів для запобігання або полегшення критичної нестачі продовольства або інших продуктів, що мають велике значення для країни-експортера.

На думку експертів, відсутність прозорості щодо обмежень і нездатність співпрацювати на міжнародному рівні можуть підірвати зусилля щодо запобігання подальшому поширенню коронавірусу.

Як відомо, компанія Meest China, яка займається постачанням з Китаю в Україну, Росію та Узбекистан, з 22 квітня зупинила відправку товарів медичного призначення поштовими посилками авіа та залізничним сполученням.

Нагадаємо, команда ізраїльських винахідників розробляє апарат штучної вентиляції легенів (ШВЛ) вартістю нижче $500, який можна зібрати з підручних засобів — наприклад, з використанням автомобільних деталей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram