Новини
19 Листопада 2019
837

Sony викупила 100% акцій в американської GSN з офісом у Києві за $500 мільйонів

Компанія планує розробляти нові ігрові шоу та просувати бізнес GSN Games

Sony, якій належить 58% акцій компанії Game Show Network, викупила решту 42% у телекомоператора AT&T за $500 млн. Таким чином, після закриття угоди Sony отримає 100% акцій в GSN, повідомляє Deadline.

Зазначається, що канал Game Show Network, як і раніше, транслюватиметься на DirecTV від AT&T. “При цьому Марк Фельдман залишиться президентом і головним виконавчим директором GSN”, – повідомили у компанії.

Що стосується AT&T, то для компанії угода сприяє досягненню мети щодо погашення заборгованості та отримання грошових коштів від нестратегічних активів.

“Телекомунікаційний та медіа-гігант, все ще переварює придбання Time Warner за $81 млрд, він розпродав цілий ряд активів: від нерухомості до обладнання, а також завершив масштабну реструктуризацію Time Warner, тепер відомого як WarnerMedia”, – пише видання.

І додає, що AT&T отримає $380 млн від продажу акцій до певних коригувань, пов’язаних з транзакціями, а також дивіденди у розмірі близько $130 млн.

Як зазначив голова SPT Майк Хопкінс, у компанії раді повністю включити Game Show Network у портфоліо Sony Pictures Entertainment.

“Це придбання дозволяє нам більш тісно співпрацювати з талановитою командою компанії, щоб розробляти та поширювати нові ігрові шоу для глядачів по всій країні, а також просувати бізнес GSN Games, який наразі швидко розвивається, та все, що безпосередньо узгоджується з нашою стратегією розробки цільових пропозицій для споживачів», – наголосив він.

Game Show Network – американський телеканал, що спеціалізується на розважальних програмах і шоу. “Для Sony це стратегічний актив, з огляду на популярність телевізійних проєктів GSN, таких як America Says, The Chase, Common Knowledge, Catch 21 та інших”, – пише видання.

Компанія також має підрозділ розробки мобільних і браузерних ігор GSN Games, що наразі швидко розвивається. Загалом у портфоліо GSN Games такі ігри, як Casino, Bingo Bash, Solitaire TriPeaks і WorldWinner.

У GSN Games 6 офісів: у Лондоні, Бостоні, Сан-Франциско, Тель-Авіві, Бангалоре та в Києві. Як пише Ain.ua, київський офіс GSN виник на базі купленої запорізької студії Idle Games, яка у свою чергу раніше купила свого підрядника – запорізьку аутсорс-компанію Trafford. За даними DOU, український офіс налічує до 80 спеціалістів.

Тим часом, наприкінці літа японська Sony вирішила продати весь свій пакет акцій виробника оптики, медичного обладнання та фототехніки Olympus назад самій компанії майже за $763 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram