Новини
21 Грудня 2022
380

Сьогодні відбудеться європейський блекаут на підтримку України

Під час акції світло вимкнуть на одну годину у різних країнах

Борис Джонсон — експрем’єр Великої Британії — повідомив у Твіттері, що увечері, 21 грудня, візьме участь в акції на підтримку України на тлі російських обстрілів українських міст.

“Варварське та незаконне вторгнення росії в Україну призвело до того, що мільйони українців втратили електроенергію, воду та життєво необхідні речі. Я підтримую “Година з Україною” сьогодні о 20:00 на знак солідарності з ними. Перемоги Україні!” — написав Джонсон.

До акції також приєднається Рада Європи.

“Унаслідок агресії росії мільйони українців зараз живуть без світла, опалення та води. Сьогодні о 20:00, у найтемніший день у році, будівля Ради Європи потемніє на знак солідарності з вами”, — зазначили в євроінституції.

За даними Delfi, в акції “Година з Україною” у Литві візьмуть участь Вільнюський, Каунаський, Вілкавішський та інші муніципалітети.

“На знак солідарності з Україною Вільнюс візьме участь у цій акції й на годину вимкне всі різдвяні декорації: і вогні на головній ялинці, і освітлення вулиць та мостів”, — сказав мер Вільнюса Ремігіюс Шимашюс.

Нагадаємо, підтримку України схвалюють 74% громадян ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram