Новини
13 Березня 2020
1 282

SoftBank збирається викупити свої акції за $4,8 мільярда

Купівля запланована наступного тижня і триватиме до 15 березня 2021 року

Фото: Tomohiro Ohsumi/ Getty Images

Японський конгломерат Softbank Group Corp. заявив у п’ятницю, 13 березня, що збирається викупити 7% своїх акцій на суму до 500 млрд ієн ($4,8 млрд), повідомляє Wall Street Journal.

Купівля запланована наступного тижня і триватиме до 15 березня 2021 р.

За цей крок виступив активіст-інвестор Elliott Management, який стверджував, що ціна на акції SoftBank істотно занижена. На початку цього року Elliott Management також закликав японську фірму бути більш прозорою щодо своїх інвестицій та внести зміни у своє корпоративне управління.

Засновник і генеральний директор SoftBank Масайоші Сон також заявив, що акції SoftBank можуть коштувати вдвічі дорожче стосовно поточних цін.

SoftBank оголосив про рекордний викуп акцій на початку 2019 р., в результаті якого акції банку піднялися на найвищий рівень з 2000 р. Прибуток був зведений нанівець у кінці року через розчаровуння щодо результату публічного дебюту Uber Technologies та невдачі з WeWork.

Але навіть ця новина не змогла підняти в ціні акції SoftBank, оскільки сьогодні їх чекало падіння на 9,2% разом із загальним падінням ринку.

Нагадаємо, іноземні інвестори вивели $41,7 млрд з ринків акцій та облігацій країн, що розвиваються з 21 січня, коли світові ринки почали сильно реагувати на спалах коронавірусу Covid-19 в Китаї. Велика частина відтоку була з ринків акцій.

Також, Investory News дізнавалися про переваги та ризики інвестування за кордон та розбиралися, наскільки складно це зробити.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram