Новини
18 Вересня 2020
759

SoftBank продає американську телекомунікаційну компанію Brightstar

Окрім готівки фонд отримає 25%-ву частку у Capital Partners – компанії, що виступила покупцем

Японська корпорація SoftBank Group оголосила, що продаватиме американського мобільного дистрибутора та оператора бездротового зв’язку Brightstar. Покупцем стане дочірня компанія фонду Brightstar Capital Partners, що створена колишнім топменеджером Brightstar, про це йдеться у повідомленні компанії.

Сума угоди не повідомляється. Наразі відомо лише, що крім готівки SoftBank отримає 25%-ву частку у цій дочірній компанії. SoftBank, що починала як телекомунікаційна компанія та відома наразі скоріше як технологічний інвестор, продала черговий телекомунікаційний актив.

Brightstar була куплена японською корпорацією у 2014 році, тоді вона заплатила за компанію $1,7 млрд. Останніми роками Brightstar залишається збитковою, за 2017 і 2018 роки збиток від зниження її вартості склав $771 млн.

Останнім часом SoftBank активно продає свої активи – це пов’язано з істотними збитками компанії. Так, збиток за підсумками минулого року виявилися найбільшими за всю її історію, склавши $13,2 млрд.

Втрати SoftBank останнім часом пов’язані зі збитками деяких компаній, в які вона інвестувала через фонд Vision Fund, а також проблемами сервісу коворкінгу WeWork. SoftBank вже знизила частки у T-Mobile US, Alibaba Group Holding і своєму японському підрозділі мобільного зв’язку, а також продала британського виробника процесорів Arm Holdings американської компанії Nvidia за $40 млрд.

Раніше Investory News писали, що японський мільярдер Масайоші Сон, статки якого за даними  Forbes Real-Time, становлять $16 млрд, оголосив про плани розпродати активи своєї компанії SoftBank на суму в $41 млрд протягом цього року. При цьому не менше $18 млрд буде витрачено на викуп акцій та покриття боргів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram