Новини
23 Лютого 2021
782

SoftBank купить в Адама Неймана акції WeWork на $500 мільйонів

За інформацією джерел, врегулювання позову допоможе компанії вийти на біржу

Фото: Kelly Sullivan

Співзасновник WeWork Адам Нейман веде переговори щодо врегулювання позову проти найбільшого інвестора компанії SoftBank Group, пише Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з питанням.

Компанія Неймана подала до суду на SoftBank у квітні 2020 року: японський холдинг відмовився від покупки акцій мережі коворкінгу на $3 млрд, пославшись на пандемію. У WeWork заявили, що SoftBank порушив свої зобов’язання за контрактом.

Згідно з інофрмацією одного з джерел Bloomberg, SoftBank купить половину акцій WeWork, які він спочатку планував у 2019 році. Це означає, що Нейман продасть акції на $500 млн, але SoftBank йому заплатить близько $1,5 млрд — акції продаються за ціною, погодженою у 2019 році, зазначає агенція.

В результаті угоди Нейман продасть близько чверті своїх акцій у WeWork. Представники Неймана і SoftBank від коментарів відмовилися.

Якщо суперечку вийде врегулювати, WeWork може зробити другу спробу публічного лістинга WeWork, додав співрозмовник Bloomberg. Про те, що компанія планує вихід на біржу 29 січня повідомили й джерела WSJ. За їх словами, розміщення може пройти за схемою, яка має на увазі злиття зі спеціальною компанією.

Першу спробу провести IPO компанія зробила в серпні 2019 року. Компанія подала документи в Комісію з цінних паперів і бірж США і розкрила фінансові показники: при виторгу в $1,54 млрд у компанії були збитки на суму $904 млн за першу половину 2019 року.

Через місяць, в кінці вересня 2019 року, компанія відкликала документи та передумала виходити на біржу. Як пише WSJ, рішення було пов’язане із занепокоєнням інвесторів з приводу реальної оцінки стартапу. У січні 2019 року інвестори оцінили WeWork у $47 млрд, але під час підготовки до IPO компанії довелося знизити оцінку до $20-30 млрд.

Як відомо, Apple TV+ зніме серіал про крах американської компанії WeWork. В головних ролях — Джаред Лето та Енн Хетеуей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram