Новини
8 Серпня 2019
865

Snap сподівається залучити $1 млрд у вигляді приватного боргу

Погасити борг компанія планує до 1 серпня 2026 року

Компанія Snap, власник соцмережі Snapchat, планує випустити боргові цінні папери на суму $1 млрд для оборотного капіталу і потенційних придбань з терміном погашення 1 серпня 2026 р., пише Techcrunch

У Snap заявляють, що компанія покриває витрати на загальні операційні витрати, пов’язані з веденням бізнесу, а також потенційно і для придбання додаткових підприємств, продуктів, послуг або технологій, і, можливо, для майбутніх планів викупу акцій. Хоча в даний час, як пише видання, таких планів наразі немає.

Залучення боргу для фінансування операцій і придбань не є чимось незвичайним для публічно торгуючих компаній. Наприклад, Netflix робить це регулярно, щоб зібрати більше грошей для фінансування свого дорожчого виробничого бюджету на контент.

За словами експертів, поки що ринок, схоже, негативно реагує на звістку про рішення Snap отримати цей шматок боргового фінансування, оскільки він знижується в ході передпродажної торгівлі.

Однак, в цілому відносини Snap з акціонерами були на позитивному рівні – ціна їх акцій зросла на фоні сильного квартального звіту про прибуток в кінці липня, вперше закрившись вище за ціну IPO.

Нагадаємо, компанія Snap, у другому кварталі 2019 р. збільшила дохід на 48%, до $388 млн. При цьому аналітики очікували виторг в $360,5 млн.

Як відомо, згідно з аналізом Financial Times, середньомісячний приплив грошових коштів Snap – показник, за яким витрати перевищують дохід – становить $68 млн. Тобто Snap витрачає стільки грошей, що в найближчі три роки їх може не вистачити. Операційні збитки за четвертий квартал склали близько $195 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram