Драйв
9 Травня 2019
2 936

Смачно та дорого: 7 вишуканих ресторанів світу

Investory News відібрали найдорожчі ресторани світу з креативними пропозиціями 

Заклади, де середній чек становить $300-2000, вирізняються не лише ціною, але й оригінальним дизайном, архітектурою і навіть непередбачуваною презентацією страв.


Per Se, Нью-Йорк (США)

Затишний ресторан знаменитого шеф-кухаря Томаса Келлера крім двох дегустаційних меню з дев’яти страв за $325 пропонує також дивовижний краєвид на Коламбус-Серкл і Центральний парк Нью-Йорка. Всього в ресторані дев’ятнадцять столиків, попит на них дуже високий. Бронювати столик потрібно заздалегідь.


Restaurant de l’Hôtel de Ville, Крисьє (Швейцарія)

Управляє швейцарським рестораном з трьома зірками Мішлен шеф-кухар Франк Джованніно. Щоб скоштувати його морських гребінців, м’ясо альпійської кози й дику рибу тюрбо, сюди приїздять найбагатші та знамениті люди світу. Усього в меню 11 позицій, що коштують майже $400. До вартості не входить вино з 40-сторінкової винної карти ресторану.


Guy Savoy, Париж (Франція)

Аристократичний інтер’єр з великою кількістю творів сучасного мистецтва створює ідеальний антураж для вишуканих страв: голуби на грилі, конкассе з устриць й морський чорт з баклажанної ікри та обсмажених білих грибів, що змінюються вишуканими десертами. Таке задоволення коштує понад $440.


Ithaa Undersea Restaurant, Конрад Рангалі (Мальдіви)

Перший у світі скляний підводний ресторан, що знаходиться на глибині п’ять метрів нижче Індійського океану з видом на коралові сади. Розташований він на Мальдівах. Ithaa пропонує екзотичну вечерю за ціною $500 на особу.


Alain Ducasse au Plaza Athénée, Париж (Франція)

Просторий і світлий ресторан, що пропонує страви сучасної французької кухні, прикрашений величезними люстрами з тисяч кришталевих підвісок, футуристичними кріслами із дзеркальною обробкою і білосніжними диванами. Столи тут сервірують столовими наборами, що в 1970-х роках зробив відомий дизайнер Роджер Таллон. Вирушаючи сюди з наміром замовити меню з трьох страв, сирів і десерту, розраховуйте на $550.


Masa, Нью-Йорк (США)

Японський ресторан Masa в США є одним з найдорожчих ресторанів. І це зовсім не дивно, враховуючи, що середній рахунок без напоїв становить біля $595. Але навіть за таких умов потрапити до закладу вийде не одразу — бронювати столик потрібно мінімум за три тижні. Але опинившись всередині, кожен зможе насолодитися вишуканими стравами з риби і яловичини кобе авторства відомого шеф-кухаря Маса Такаяма.


Kitcho Arashiyama Honten, Кіото (Японія)

Японський ресторан у кращих традиціях Кіотської кухні кайсекі підкорює не лише меню зі страв сезонних продуктів преміум-класу, але й стриманим інтер’єром із низькими дерев’яними столами та захопливими краєвидами садів. Ціна за насолоду японської ідилією — від $640.


Sublimotion, Ібіца (Іспанія)

Цей найдорожчий ресторан у світі обрав іспанську Ібіцу та працює лише з 1 червня по 30 вересня. Щоб пообідати в ньому, доведеться викласти близько $1850 на особу. У ресторані лише один стіл на 12 відвідувачів. Пропонується 15-20 різних страв і двогодинне шоу. Страви подаються під різні тематичні композиції. А персонал закладу щовечора перевдягається десятки разів.

Нагадаємо, всесвітня мережа італійських гастрономічних центрів Eataly розглядає можливість виходу на український ринок.

А одна з найбільших ресторанних мереж України “Козирна карта” припинила діяльність. Сім років тому “Козирна карта” була найбільшою мережею, до якої входило понад 100 дорогих і успішних закладів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram