Новини
31 Травня 2019
974

Слідом за Китаєм: Дональд Трамп введе 5%-ве мито на товари з Мексики

Уряд Мексики відправив делегацію у США й готує “енергетичну” відповідь

Президент США Дональд Трамп повідомив про рішення ввести з 10 червня 2019 року 5%-ве мито на всі товари, що надходять з Мексики, Про це він повідомив на своїй сторінці у Twitter.

“10 червня Сполучені Штати введуть 5% мита на всі товари, що надходять в нашу країну з Мексики, до тих пір, поки потік незаконних мігрантів, що прибувають через Мексику в нашу країну, не зупиниться”, – написав він.

І зазначив, що мито збільшуватиметься до тих пір, допоки проблема нелегальної імміграції не буде вирішена. “Після того, як потік незаконних мігрантів припиниться, мито буде знято, уточнив президент США. Подробиці з Білого дому ще будуть”, – додав Трамп.

У свою чергу президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор у своєму листі Дональду Трампу повідомив, що відправляє в США делегацію для розв’язання питання нових мит. “Я пропоную, щоб ви дали інструкції своїм чиновникам, якщо це зручно, прийняти представників нашого уряду на чолі з міністром закордонних справ, які, починаючи з завтрашнього дня (п’ятниці), відправляються до Вашингтона, щоб прийти до угоди на благо двох країн”, – написав Лопес Обрадор у зверненні до президента США, опублікованому у Твіттері.

Також він зазначив, що хоче уникнути конфронтації з США й назвав рішення, прийняте адміністрацією Трампа “помилкою”. Президент Мексики додав, що “соціальні проблеми не вирішуються за допомогою обов’язків або примусових заходів”. “Статуя Свободи не є порожнім символом”, – нагадав Андрес Обрадор.

Тим часом заступник міністра закордонних справ Мексики Хесус Сід заявив, що Мексика має намір дати “енергетичну” відповідь на введення мит з боку США через нелегальних мігрантів, передає видання El Universal.

Він заявив, якщо Трамп пустить у хід свою загрозу, це буде катастрофічним. “Тому Мексика не буде сидіти склавши руки до 10 червня. Якщо це станеться, ми повинні будемо відповісти енергетично”, – наголосив він. І додав, що для них рішення Дональда Трампа ввести мита для країни, неначе “крижаний душ”.

Нагадаємо, це вже не перше рішення президента США щодо введення мит на ввезення товарів. Так, нещодавно Дональд Трамп оголосив про введення мита на ряд китайських товарів з 10% до 25%. Торговельна війна між двома країнами розпочалася у липні-вересні минулого року. Тоді набрали чинності взаємні підвищені митні тарифи між країнами в розмірі 25%.

У кінці вересня почали діяти американські мита в розмірі 10% на товари з КНР обсягом імпорту $200 млрд на рік. Пекін відповів на це, ввівши тарифи в розмірі від 5% до 10% на імпорт продукції зі Сполучених Штатів обсягом $60 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram