Новини
13 Вересня 2019
846

Слідкуватимуть під час польоту: Airbus тестує технології для контролю над пасажирами

Так компанія намагається зробити подорожі більш персоналізованими

Фото: Airbus/photo by JB. Accariez

Авіаційна компанія Airbus розпочала тестування на своєму випробувальному літаку A350-900 нової платформи Internet of Things. Завдяки ній поєднуватимуться різні елементи літака: підвісні контейнери, візки для їжі, туалетні кабінки з пасажирами та екіпажами на борту, повідомляє Businessinsider.

Це перший виробник літаків, який проводить подібні випробування.

У прес-релізі компанії зазначається, що інформація збиратиметься за допомогою нової системи Airbus Connected Experience, й завантажуватиметься у хмарний сервіс “Skywise”.

Завдяки інноваційним технологіям авіаційні компанії володітимуть даними про клієнтів, враховуючи їх смакові переваги, кількість здійснених покупок під час польоту і навіть звички щодо перебування у ванній кімнаті на борту літака.

“Це, наприклад, дозволить проаналізувати, який туалет найчастіше використовується під час польоту. А накладні баки можуть бути пов’язані з датчиками, що показуватимуть пасажирам, які місця вільні”, – пояснюють у компанії.

І додають, що наразі проходять тестування й інтелектуальні камери за межами туалетів, щоб виміряти час очікування пасажирів.

Як зазначає Bloomberg, за словами Інго Вуггетцер, віце-президента Airbus по маркетингу, технологія допомагатиме стюардесам зрозуміти, коли пасажирам, що знаходяться у вбиральні може знадобитися допомога.

“Мета системи, полягає в тому, щоб перевірки на посадку і безпеку в польоті стали ефективнішими. Й встановився більш тісний контакт між пасажирами та льотним екіпажем, що дозволить зробити подорожі більш персоналізованими”, – пише видання.

І додає, що технології будуть впроваджені не тільки на випробувальних літаках, але також і на бортах A321 у 2021 році та серії A350 – у 2023 році.

Нагадаємо, цієї весни компанія Airbus презентувала робочий прототип свого аеротаксі CityAirbus, комерційне використання якого розпочнеться вже у 2025 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram