Новини
26 Червня 2019
875

Складне рішення: BlaBlaBus обирає формат роботи в Україні

Але запускатися під власним брендом поки не планує

Фото: journal.octobus.io

Французька компанія BlaBlaBus (автобусна дочка райдшер-сервісу BlaBlaCar) заявила, що на даний момент обирає формат співпраці з українськими автобусними перевізниками. Про терміни наразі нічого невідомо. Однак в компанії стверджують, що поки не планують запускатися в Україні під брендом BlaBlaBus, передає AIN.ua, посилаючись на коментар прес-служби.

Видання пише, що за словами одного із засновника BlaBlaCar Ніколя Брюссона, компанія вже почала підключати професійних автобусних перевізників до своєї платформі на неєвропейських ринках. “Ми також подвоїмо наші зусилля в цьому напрямку, з акцентом на Росію, Україну та Латинську Америку”, – зазначив він.

Раніше видання “Октобус.Журнал” повідомило, що лоукост-перевізник з 11 червня 2019 року почав працювати в Європі. Й має намір швидко розширюватися. “До кінця цього року плануємо відкрити в Європі додаткові 70 маршрутів й розглядаємо Україну як один з можливих варіантів розвитку. Компанія подвоїть зусилля для виходу на ринок автобусних перевезень в Україні”, – зазначив Ніколя Брюссон.

І додав, що рейсами BlaBlaBus з’єднають 60 міст по всій Німеччині і Бенілюксу, а потім розширять охоплення на всю Європу. “Ми плануємо створити об’єднану мережу автобусних маршрутів і райдшерінга в глобальному масштабі”, – прокоментував Ніколя Брюссон.

За його словами пасажирам буде запропоновано єдину платформу, де вони зможуть знайти обидва транспортні рішення. “Синергія цих двох видів перевезень дозволить нам пропонувати нижчі ціни при одночасному поліпшенні сервісу. Ми можемо зосередитися на автобусних маршрутах по найпопулярніших напрямках і пропонувати карпулінг на низько завантажених маршрутах, що дозволить нам підтримувати ціни на низькому рівні в довгостроковій перспективі, а також знизити шкідливі викиди в атмосферу”, – відмітив він.

В компанії обіцяють, що українці зможуть подорожувати досить дешево. Повідомляється, що з нагоди свого запуску BlaBlaBus пропонує європейцям акційні квитки всього за €0,99 в один кінець.

Нагадаємо, найбільший оператор автобусних перевезень в Європі FlixBus планує закріпитись на українському ринку. У 2017 році він вже оголошував свої плани щодо відкриття рейсів з ЄС у чотири українських міста. Тоді перевезення в/з України здійснював партнер FlixBus — чеська компанія Umbrella. Це типовий формат роботи FlixBus, оскільки компанія співпрацює з понад 250 регіональними партнерами-перевізниками, які мають загальну систему продажу квитків та загальний бренд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram