Новини
25 Червня 2021
768

“Сканія Україна” виграла апеляцію у свого ексдилера на 123 мільйони гривень

Компанія має змогу розблокувати програму власних інвестицій в країну

24 червня судді Північного апеляційного господарського суду відмовили колишньому дилеру “Фірма “Журавлина” у стягненні зі шведської компанії 123 млн грн нібито упущеної вигоди та вигаданого боргу за дилерські послуги, повідомляє пресслужба компанії “Сканія Україна”.

“SCANIA задоволена та вважає справедливим вердикт Апеляційного суду, який відновив справедливість і захистив шведського інвестора від абсолютно необґрунтованих багатомільйонних посягань нашого ексдилера, — прокоментував генеральний директор “Сканія Україна” Хокан Йюде. — Завдяки цьому зваженому рішенню Україна може відновити свою інвестиційну репутацію, а ми — розблокувати програму власних інвестицій в країну”.

У 2016-2017 роках “Сканія Україна” припинила співпрацю з “Фірма “Журавлина” через невиконання останньою умов контракту. Зокрема, представники компанії під час обслуговування вантажних автомобілів використовували неякісні неоригінальні запасні частини.

З 1997 року “Сканія Україна” сплатила в українську казну €97,8 млн податків і вклала понад €38,8 млн у відкриття сервісних станцій, нові робочі місця, обладнання та навчання співробітників. У 2020-му компанія охопила 27,4% українського ринку вантажних автомобілів, вироблених у Європі.

Раніше Investory News писали, що зі шведської Scania хотіли стягнути річний обсяг інвестицій в Україну.

Нагадаємо, посол Швеції в Україні вважав справу проти Scania заангажованою. Тобіас Тиберг виступив на захист іноземних інвестицій в українську економіку.

Нещодавно Scania звернулася до президента України з білбордів у Києві. У компанії запевняли, що корумпованість судової системи впливає на інвестиційний клімат в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram