Новини
9 Вересня 2019
812

Скандальна справа: Президент Nissan планує піти у відставку

Одразу після того, як знайде собі наступника

Президент японської автомобільної компанії Nissan Хірото Саікава заявив, що має намір покинути свою посаду на фоні скандалу з фінансовими махінаціями. При цьому конкретні терміни виходу у відставку він не назвав, повідомляє Bloomberg.

“Пост глави компанії Хірото Саікава покине одразу після того, як знайде собі наступника”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що глава Nissan хоче взяти на себе відповідальність за отримання завищених бонусів під час перебування на посаді глави компанії, в чому він зізнався раніше.

“Проте, він заявив, що не був організатором схеми, і повідомив, що поверне зайву суму корпорації”, – пише видання.

Зазначається, що розмір бонусних виплат в компанії визначався з розрахунку показників вартості акцій корпорацій.

“Система була введена в Nissan, щоб мотивувати керівництво до більш активної діяльності з розвитку компанії та збільшенню її прибутку”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що оголошення про майбутню відставку Хірото Саікави відбувається на фоні безперервного скандалу з главою франко-японського автомобільного альянсу Renault – Nissan – Mitsubishi Карлосом Гоном.

Нагадаємо, що колишній глава альянсу – фігурант кількох кримінальних справ щодо приховування доходів від податків, а також фінансових махінацій в цілому на $80 млн.

У квітні прокуратура Токіо повторно заарештувала Гона у зв’язку з підозрами щодо нецільового використання Nissan для особистих потреб. Пізніше Токійський окружний суд відпустив його під заставу в 500 млн єн (близько $4,5 млн). Сам Гон заперечує всі звинувачення, називаючи їх результатом “змови та зради”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram