Новини
25 Липня 2022
620

Скандал: Дочірнє підприємство Hyundai викрили на використанні дитячої праці

Інцидент стався у США, про що повідомив колишній помічник міністра праці країни

Дочірнє підприємство південнокорейського виробника автомобілів Hyundai Motor викрили у використанні дитячої праці, повідомляє Reuters.

Йдеться про підприємство, розташоване у штаті США Алабама. Інформацію підтвердив з охорони праці та здоров’я (OSHA) Девід Майклс, який послався на поліцію.

Дочірня компанія SMART Alabama виготовляє деталі для флагманської збіркової лінії корейського автовиробника в Монтгомері. Перші відомості про використання дитячої праці на підприємстві з’явилися ще у лютому після зникнення дівчинки із сім’ї мігрантів із Гватемали. За словами джерел, зникла, якій тільки виповниться 14 років, і два її брати у віці 12 та 15 років, працювали на заводі з початку року і не відвідували школу. Інформацію підтвердив батько дітей Педро Ці.

Нинішні та колишні співробітники підприємства, які побажали залишитися невідомими, розповіли, що на заводі більшість працівників є неповнолітніми. Точних даних про кількість таких працівників та умови їх праці немає.

У коментарі підприємство SMART зазначило, що не порушує закон при найманні співробітників, а працевлаштуванням тимчасових робітників займається агентство з підбору персоналу. Компанія відмовилася прокоментувати факт роботи неповнолітніх.

У Hyundai заявили, що ” порушень закону при працевлаштуванні в будь-якому підрозділі терпіти не будуть”. Автовиробник підкреслив, що він має внутрішні правила та процедури, які “вимагають дотримання всіх місцевих, державних та федеральних законів”.

Нагадаємо, що Hyundai працює над бюджетним електромобілем. Для ринку Європи вартість буде становити менш як $20 тисячі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram