Новини
22 Липня 2021
492

Ситуація в міжнародному туризмі поступово поліпшується

Торік число міжнародних поїздок у світі через пандемію коронавірусу скоротилося на мільярд, а доходи галузі — на $1,3 трильйона

Число міжнародних турпоїздок у квітні 2021 року скоротилося на 86% проти того ж місяця допандемійного 2019 року, у травні скорочення становило 82%: це невелике поліпшення пов’язано з тим, що деякі країни почали послаблювати обмеження на поїздки, пише Інтерфакс-Україна з посиланням на Всесвітню туристичну організацію ООН (UNWTO).

За її даними, за п’ять місяців 2021 року у світі було зафіксовано на 147 млн ​​міжнародних прибуттів менше, ніж за той самий період 2020 року, і на 460 млн менше, ніж у 2019 році. Падіння проти періоду до пандемії коронавірусу становить 85%.

Найбільш помітним зниження кількості поїздок було в Азійсько-Тихоокеанському регіоні — з січня до травня 2021 року воно скоротилося на 95% проти того ж періоду 2019 року.

Європа, де зниження становило 85%, показала другий результат. На Близькому Сході число прибуттів скоротилося на 83%, в Африці — на 81%, в Америці — на 72%.

“Число країн з повністю закритими кордонами скоротилося з 69 в лютому до 63 в червні. З них 33 знаходяться в Азійсько-Тихоокеанському регіоні й всього сім — в Європі. На європейському континенті діє найменше обмежень на поїздки”, — йдеться в повідомленні організації.

В UNWTO нагадали, що страх перед новими штамами коронавірусу призводить до того, що уряди повертають скасовані обмежувальні заходи.

“Крім того, нестабільність і відсутність чітких правил в’їзду можуть впливати на відновлення міжнародного туризму літнього сезону. Проте, програми вакцинації у світі паралельно зі скасуванням частини обмежень для туристів зі щепленнями сприяють поступовому виходу галузі з кризи”, — зазначає організація.

Раніше вона прогнозувала, що у 2021 році збитки галузі становитимуть від $1,7 до 2,4 трлн в залежності від того, чи відбудеться пожвавлення міжнародного туризму в другому півріччі. У 2020 році число міжнародних поїздок у світі через пандемію коронавірусу скоротилося на мільярд або 74%, а доходи галузі — на $1,3 трлн.

Нагадаємо, Європейський Союз планує зняти обмеження для в’їзду на свою територію з України.

До речі, згідно з інформацією Міністерства економіки України, українці стали лідерами серед туристів, які відвідують Єгипет.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram