Новини
4 Березня 2020
1 112

Sistema VC і партнери інвестували $41 мільйон у “безпілотний” британський стартап Five

Залучені інвестиції підуть на виробництво хмарних платформ та розробку ПЗ 

Sistema VC (один із фондів АФК “Система”) і група міжнародних інвесторів вклали $41 млн у британського розробника програмного забезпечення для безпілотних автомобілів Five.ai, повідомляє VC.ru з посиланням на заяву компанії.

Для Sistema VC це перша інвестиція в Five. Також новими інвесторами стали китайська Trustbridge Partners і британська Direct Line Group. Існуючі інвестори, приєдналися до раунду — британські Lakestar, Amadeus Capital Partners, Kindred Capital і Notion Capital.

Сторони не розкривають індивідуальний обсяг капіталовкладень та отримані частки.

Five був заснований у 2016 р. Загальний обсяг капіталу, який Five залучив з моменту заснування, становить $77 млн. Компанія є одним із лідерів за обсягом фінансування серед “безпілотних” стартапів у Європі.

Стартап розробляє систему безпілотного водіння для міських доріг змішаного типу. У 2019 р. Five провів більше сотні тестових поїздок в автономному режимі з людьми на борту по 19-кілометровому маршруту в Лондоні. Зараз в парку компанії вісім безпілотників.

Залучені інвестиції стартап направить на виробництво офлайнових хмарних платформ і розробку компонентів для онлайнового програмного забезпечення (ПЗ) для обробки великого обсягу даних, на яких навчається безпілотна система.

Five — п’ята інвестиція Sistema VC у Великій Британії та восьма — у сфері високих даних, машинного навчання та прикладного штучного інтелекту (ШІ).

Нагадаємо, розробник безпілотних машин Waymo (“дочка” Alphabet) повідомив про перший раунді зовнішніх інвестицій: компанія залучила $2,25 млрд від Silver Lake, Mubadala Investment Company, Canada Pension Plan Investment Board та інших, зокрема Alphabet. Компанія не має наміру зупинятися на досягнутому і продовжить залучати кошти сторонніх інвесторів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram