Новини
22 Листопада 2019
1 096

Система електронних платежів НБУ працюватиме 23/7 з квітня 2020 року

Це стане першим етапом для переходу у цілодобовий режим роботи

З квітня 2020 р. планується перехід системи електронних платежів Національного банку (СЕП) на розширений регламент роботи. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

Згідно з повідомленням, розширений регламент роботи СЕП передбачатиме доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень (23/7) з урахуванням технологічної перерви в одну годину під час переходу на новий банківський день.

Робота СЕП у режимі 23/7 стане першим етапом для переходу СЕП на цілодобовий режим роботи.

А для реалізації цілодобової роботи СЕП Нацбанк планує модернізувати деякі технологічні питання роботи системи. Зокрема, технологію включення/виключення учасників СЕП, а також встановлення лімітів для виконання примусового/безспірного списання та арешту коштів.

Нагадаємо, протягом наступних п’яти років незалежний аудит річної фінансової звітності НБУ за міжнародними стандартами здійснюватиме ТОВ “Ернст енд Янг Аудиторські послуги”. Нацбанк уже співпрацював з “Ернст енд Янг Аудиторські послуги”. Фірма підтверджувала фінансову звітність Національного банку за 2011–2013 рр.

Як відомо, платіжна компанія PayPal купує за $4 млрд онлайн-сервіс Honey, який допомагає людям економити на покупках, порівнюючи ціни на товари та послуги в інтернет-магазинах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram