Новини
5 Жовтня 2020
968

Сінево інвестувала €300 тисяч у спеціалізований COVID-центр

Потужності лабораторії дозволять виконувати тестування на COVID-19 не тисячами, а сотнями тисяч на місяць

Лабораторія Сінево запустила спеціалізований COVID-центр для проведення комплексу досліджень на коронавірус. Сумарні інвестиції у запуск склали понад €300 тис., про це йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що COVID-центр включає високотехнологічну лабораторію для виконання тестів на COVID-19 методом ПЛР, а також спеціально обладнане відділення для обслуговування клієнтів і здійснення забору матеріалу для досліджень на COVID-19.

За словами Миколи Бутенко, директора з розвитку Сінево, потужності лабораторії дозволять виконувати тестування на COVID-19 не тисячами, а сотнями тисяч на місяць.

“На першому етапі роботи COVID-центру потужності лабораторії складають 30 тисяч ПЛР-тестів на місяць, а після запуску роботи на обладнанні компанії Abbott (США) пропускні спроможності лабораторії збільшаться до 100 тис. ПЛР-тестів”, – зазначив він.

ПЛР-тестування на COVID-19 виконуватиметься на реагентах компанії BAG Diagnostics (Німеччина). Тест-системи пройшли клінічні дослідження та мають акредитацію ЄС.

Додається, що з листопада Сінево планує запуск тестування ще й на автоматичному обладнанні та реагентах компанії Abbott (США), яка вважається одним із топових виробників обладнання та реагентів у галузі лабораторної діагностики у світі.

Раніше Investory News писали, що організація XPrize у співпраці з OpenCovidScreen запустили нове змагання Rapid Covid Testing – конкурс на розробку швидкого й дешевого тесту на COVID-19 – з призовим фондом у $5 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram