Новини
22 Жовтня 2019
1 036

Швейцарська UBS Group отримала $15,7 мільярда від заможних азійських клієнтів

Компанії вдалося зростити активи до рекордних $2,5 трильйона

Основний підрозділ з управління активами швейцарської фінансової компанії UBS Group AG у період з липня по вересень 2019 року отримав $15,7 млрд від заможних азійських клієнтів. Це допомогло компанії збільшити активи до рекордних $2,5 трлн, повідомляє Bloomberg.

На фоні цих новин акції UBS зросли на 1,9%.

Видання зазначає, що такий дохід перевершив прогнози аналітиків. Загалом, у минулому кварталі компанія показала не кращі фінансові результати, нижчий, ніж очікувалося, дохід від кредитування, через ослаблення відсоткових ставок.

В UBS заявили, що у IV кв зарезервують близько $100 млн для реструктуризації підрозділу, що займається цінними паперами. “І попередили, що нижчі відсоткові ставки сприятимуть подальшому скороченню доходів”, – йдеться у повідомленні.

Що стосується інших фінансових показників за третій квартал 2019 року, то чистий прибуток скорочено на 16% до $1,05 млрд, у порівнянні з $1,25 млрд за аналогічний період минулого року.

“Операційний прибуток банку знизився на 5%, до $7,09 млрд із $7,43 млрд”, – пише Reuters.

У середньому експерти прогнозували, що в минулому кварталі чистий прибуток UBS знаходитиметься на рівні $971 млн при операційному прибутку в $7,1 млрд.

Доподатковий прибуток без урахування разових факторів UBS у минулому кварталі впав на 18%, до $1,46 млрд.

В інвестиційному підрозділі цей показник знизився на 59% – до $203 млн, що обумовлено, зокрема, зниженням виторгу від операцій з акціями та активами з фіксованою прибутковістю.

У підрозділі, що займається банківськими послугами для приватних осіб і корпоративних клієнтів, прибуток до оподаткування без урахування разових факторів упав на 10%, до $360 млн, у підрозділі з управління активами – зріс на 6%, до $135 млн.

Чистий процентний дохід UBS у липні-вересні зменшився на 3%, у порівнянні з тим же періодом роком раніше, до $1,09 млрд.

Як зазначив Серджіо Ермотті, гендиректор UBS, стимулюючі заходи й пом’якшення кредитно-грошової політики світовими центробанками може сприяти вирішенню наслідків ослаблення глобального економічного зростання в середньостроковій перспективі.

“Геополітична напруженість і торгові суперечки продовжують позначатися на довірі інвесторів. Наближення до розв’язання цих проблем, імовірно, поліпшить довіру та перспективи економіки”, – зазначив він.

І додав, що негативні процентні ставки, а також очікування подальших стимулів від світових ЦБ негативно позначатимуться на динаміці чистого процентного доходу банку, в порівнянні з минулим роком.

Раніше Investory News писали, що за прогнозом Morgan Stanle загальний виторг європейських інвестбанків у першому кварталі знизиться на 24%. Зокрема на 32% виторг інвестиційного підрозділу швейцарського банку UBS.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram