Новини
26 Серпня 2019
1 167

Швейцарська FINMA вперше видала ліцензії блокчейн-компаніям

Тепер компанії SEBA Crypto і Sygnum зможуть надавати послуги інституційним і професійним клієнтам

Швейцарський орган з нагляду за фінансовим ринком (FINMA) видав ліцензії на банківську діяльність і торгівлю цінними паперами двом блокчейн-компаніям — SEBA Crypto і Sygnum. Про це повідомляється на сайті відомства.

Регулятор заявив, що вперше видає такі ліцензії компаніям, що спеціалізуються виключно на блокчейні. Ліцензії дозволять SEBA Crypto і Sygnum надавати послуги інституційним і професійним клієнтам.

FINMA сьогодні також випустив документ, в якому йдеться про те, що чинні закони про боротьбу з відмиванням грошей (AML) застосовуються до платежів, здійснених через блокчейн, оскільки “притаманна технології анонімність представляє підвищені ризики”.

“Установам, які перебувають під наглядом FINMA, дозволяється відправляти криптовалюту або інші токени тільки на зовнішні гаманці, що належать їх власним клієнтам, чия особистість вже перевірена і їм дозволено отримувати тільки криптовалюту або токени від таких клієнтів”, — відзначається в повідомленні.

Нагадаємо, знаменитий американський боксер Майк Тайсон заснував та очолив нову блокчейн-платформу Fight to Fame для нового покоління бійців.

На біржі блокчейн-платформи Blackmoon, з’являться токени Gram, які планує випускати месенджер Telegram Павла Дурова в рамках свого проекту Telegram Open Network (TON).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram