Новини
17 Вересня 2020
780

Швейцарія допомагатиме просувати агропродукцію з регіону українських Карпат

Співпраця сприятиме зростанню попиту на автентичну продукцію, як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках
У серпні 2020 року громадська спілка “Карпатський смак” та швейцарсько-українська програма “Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України” підписали угоду про співпрацю, метою якої є підтримка просування продуктів з регіону Українських Карпат під торговою маркою “Смак Українських Карпат”.

Наразі ТМ об’єднує 26 малих та середніх карпатських виробників та пропонує понад 300 маркованих продуктів: свіжі та витримані сири, молочні продукти, оригінальні м’ясні вироби, дикорослі рослини (гриби, трави) та продукти з них (свіжі та перероблені), мед і пилок, олія, зернові культури, фруктове варення, сиропи, риба та вино, повідомляє Agravery.

Як зазначив Павло Тізеш, голова правління ГС “Карпатський смак”, основною метою торгової марки є посилення конкурентоспроможності малих та середніх виробників в Карпатському регіоні з метою стимулювання його економічно-соціального розвитку.

“Ми надаємо виробникам продуктів харчування, членам спілки “Карпатський смак” право на користування ліцензією ТМ “Смак українських Карпат”, що своєю чергою підтверджує високі стандарти якості та безпеки виробництва, та наближає їх до визнання на українському та міжнародному ринках”, – наголосила Галина Батюсь, директор громадської спілки “Карпатський смак”.

І додала, що результатом спільних зусиль стане можливість аграрного сектору карпатського регіону скористатися чимраз більшим попитом на автентичну та смачну продукцію з українських Карпат, як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках.

У компанії зазначили, що підтримка Швейцарії полягає у зміцненні громадської спілки з послідовним підходом до розбудови її спроможності. “Це забезпечить стійкий інституційний розвиток, посилить конкурентоздатність членів та їх прихильність щодо реалізації концепції”, – зазначається у повідомленні.

Громадська спілка “Смак українських Карпат” була заснована у 2012 році за підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).

Раніше Investory News писали, що Європейський Союз щороку отримує прибуток у сумі майже €75 мільярдів завдяки торгівлі товарами з оригінальним географічним найменуванням, назви яких захищені у переліку так званих географічних індикаторів ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram