Новини
28 Травня 2020
1 172

Шведський стартап створив мікропивоварню на сонячних батареях

 Апарат також не лише варить пиво, а й очищує воду 

Зібрана у Швеції мікропивоварня схожа на 3D-принтер для напоїв, зазначає видання. Інгредієнти до неї доведеться завантажити вручну, а от інші процеси, включно з очищенням води, змішування напоїв і варіння, повністю автоматизовані, пише Wallpaper.

Щоб керувати броварнею, потрібно оформити підписку та завантажити мобільний додаток.

Газована та негазована вода, як й інші безалкогольні напої, будуть приготовлені миттєво. Процес варіння пива забере у машини від 7 до 10 днів. У ній можна зберігати 3 тис. літрів пива або сидру.

Завод Wayout у місті Лінчепінг планує встановити одну з фабрик в танзанійському Національному парку Серенгеті. “Оскільки ми можемо очищати всі види води — навіть морську — апарат ідеально підходить для місць з поганою якістю води”, — сказав Мартін Ренк, один із шести партнерів компанії.

Для очищення води розробили окремий модуль, який може призвести 70 тис. літрів питної води на місяць. “Це не просто продуманий апарат — він може вплинути на наші відносини з планетою”, — додав Ренк.

А от команда з університетів Монаша, Суінберна та Мельбурнського королівського технологічного інституту (RMIT) протестували надшвидкий мікрочіп для інтернету “мікро-гребінь” (micro-comb).

Американський стартап Byte, який випускає системи для вирівнювання зубів і веде онлайн-прийом стоматолога, зафіксував зростання продажів на 1000% в першому кварталі 2020 р. Успіху компанії сприяла пандемія.

Також, фінський розробник персня для оцінки сну Oura залучив $28 млн від інвесторів у рамках раунду B. Пристрій цілодобово зчитує пульс, температуру тіла власника, його рух та інтенсивність.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram