Новини
3 Квітня 2023
368

Штучний інтелект заспівав як Jay-Z

Технологія “клонувала” голос співака для пісні американського музичного гурту

Фото: Larry Busacc/PW18/Parkwood Entertainment

Музична група AllttA провела унікальний експеримент із використання штучного інтелекту для створення майбутнього треку. Репер та автор пісень Дж. Медейрос написав текст для свого останнього релізу “Savages”, а його колега Сільвен Річард за допомогою ШІ-фільтра синтезував голос Jay-Z.

“Результат експерименту Alltta отримав мільйон переглядів за годину та купу коментарів: “Це чудово!”, “Це гидота!”, “Мені страшно!” і “Викладіть це на Spotify!”. Це змушує відчувати, що я створюю справжнє мистецтво…”, — написав Дж. Медейрос у Twitter.

Багато шанувальників похвалили дует і написали, що в захваті від інноваційної технології, проте деякі сказали, що трек із використанням ШІ замість репера — “порожній”.

“Це круто. Технологія це може зробити. Однак це лише створення музики без виконавця. Порожньо. Безглуздо. ШІ згодом просто зробить речі неактуальними й що у цьому цікавого?”

Усі коментарі знову порушують питання балансу між технологіями та людською творчістю, та наголошують на необхідності відповідального та етичного використання ШІ у мистецтві. Цікаво було б почути нові треки із синтезованими голосами вже померлих виконавців — це точно буде ще моторошніше.

Нагадаємо, робочі місця під загрозою через штучний інтелект.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram