Новини
11 Лютого 2022
512

Штрафи ФОПам за січень скасують, а до кінця року скоротять на 90%

Як відомо, з 1 січня 2022 року касові апарати стали обов’язковими майже для всіх ФОПів

У зв’язку з тим, що у січні були збої у роботі системи програмних РРО, перевірка здачі чеків підприємцями не проводилася і штрафи ФОП не виписувалися. Про це в інтерв’ю УНІАН заявив голова комітету Верховної Ради України (ВРУ) з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

“Жодної перевірки ФОПів у січні з приводу не видачі чеків не було. Тому штрафи не нараховані за січень. Для того, щоб зняти будь-які питання, ми скасуємо взагалі штрафи за січень”, — заявив Гетьманцев.

Він також уточнив, що штрафи буде скасовано у лютому-березні, коли парламент зможе поставити це питання на голосування.

“У лютому чи в березні, коли зможемо поставити це питання на голосування. Я працюватиму над цим. Проситиму депутатів проголосувати за це. Можна різне про мене говорити, але я ніколи не обманюю. Ні ФОПів, ні кого іншого. Усім говорив про свою позицію із самого почакту. І саме позиція скасувати штрафи за січень у мене є. І є позиція суттєво скоротити на 90% штрафи на весь рік для тих, хто встановив РРО”, — заявив Гетьманцев.

Як писали раніше Investory News, ФОПи заплатили 34,8 млрд єдиного податку минулого року. Ця цифра не лише перевищує показник 2020 року, коли з ФОПів було зібрано 27,6 млрд грн, а і є рекордною за п’ять років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram