Новини
20 Квітня 2023
324

Штрафи для водіїв пропонують збільшити

Пасажири також не уникнуть відповідальності за недотримання правил

У Верховній Раді України (ВРУ) зареєстрували законопроєкт № 9210, яким передбачено збільшення штрафів для автомобілістів.

Автори документа посилаються на те, що однією з причин виникнення ДТП може бути кермування автівками, які мають технічні несправності, самовільно чи технічно погано переобладнані, не відповідають технічним параметрам виробника. За офіційною статистикою національної поліції частка таких ДТП не перевищує 1% від загальної кількості аварій.

Насамперед передбачається зростання штрафу за кермування автівками, які мають технічні несправності, самовільно чи технічно погано переобладнані, у 2,5 раза, тобто до 850 грн (замість 340 грн).

Таке саме порушення, але з використанням транспорту для перевезення пасажирів, вантажу або пошти, тягне за собою накладення штрафу обсягом 1700 грн (замість нинішніх 680 грн).

За кермування машиною без чинного сертифіката відповідності технічним нормам — штраф 850 грн.

Крім того, проєкт закону пропонує запровадити покарання для пасажирів, які не використовують шоломи або ремені безпеки — штраф 510 грн (зараз відповідальність за непристебнутих пасажирів несуть водії).

Раніше Investory News писали, що наступні моделі Passat, Tiguan та T-Roc стануть останніми автомобілями з ДВЗ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram