Новини
10 Листопада 2021
556

Шосте поглинання конкурента: DoorDash купує фінський сервіс доставки їжі Wolt за $8,1 мільярда

Не виключено, що це не остання покупка американської компанії в Європі

Американський DoorDash придбав сервіс доставки їжі з Фінляндії Wolt, заснований 2014 року. Сума угоди, що сплачуватиметься акціями, становить €7 млрд або $8,1 млрд. ЇЇ планують закрити на початку 2022 року, повідомляє TechCrunch.

Видання зазначає, що американський сервіс доставки їжі продовжує скуповувати гравців на нових для себе ринках. “Це шосте поглинання конкурента та друге за цей рік”, — йдеться у повідомленні.

Наразі Wolt працює у кількох сотнях міст у 23 країнах. Компанія має 4 тис. співробітників. До цього Wolt залучив $850 млн інвестицій, з яких $530 млн — в останньому раунді цього року.

“Для DoorDash угода — спосіб вийти на нові ринки та зміцнити свої позиції. Компанія стала бенефіціаром пандемії, хоча продовжує залишатися збитковою. Її капіталізація — $65 млрд”, — пише видання.

Як зазначає Ain.ua, американська компанія збільшується з допомогою придбання великих локальних сервісів. Не виключено, що це не остання покупка DoorDosh у Європі.

Великі локальні гравці з амбіціями, які можуть зацікавити американців, є і в Україні. “Крім того, за чутками, Wolt після залучення великого раунду $530 млн планував вихід в Україну. Можливо компанія таки зайде на місцевий ринок, але вже під новим брендом”, — зазначає видання.

Нагадаємо, у перший день торгів після IPO акції DoorDash виросли на 86%. Тоді показники компанії поліпшив сплеск попиту на доставку їжі під час пандемії Covid-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram